Николина Џебо: Иза себе имам двије сјајне сезоне у Будућности

16.06.2020. 19:16
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Николина Џебо, кошаркашка репрезентативка БиХ, иза себе има једну од најбољих сезона у каријери. Сјајна власеничка кошаркашица постала је првакиња регионалне WABA лиге с екипом Будућности, а са "змајицама" се налази на прагу пласмана на Европско првенство.

Борд WABA лиге је на основу настале ситуације у вези с вирусом корона у региону донио одлуку да се коначни пласман екипа одређује пласманом послије завршеног регуларног лигашког дијела такмичења, а у том тренутку лидер на табели је била Будућност Бамекс, која је проглашена за шампиона. Највеће заслуге што је пехар стигао у Подгорицу припадају репрезентативки БиХ, која је била статистички најкориснија играчица свог тима. Била је први стријелац екипе с просјеком од 14,5 поена, а имала је скоро пет скокова по сусрету.

- Иако постоји мала доза жала што нисмо на фајнал фору потврдили да смо најбољи, ипак нема мјеста незадовољству. Мислим да смо вриједно радили током цијеле сезоне, имали позитивну атмосферу и велику енергију, што је на крају и резултирало освајањем титуле - каже двадесетпетогодишња Џебо.

Николина је већ више од двије и по године становник Подгорице и у том периоду је стекла статус једне од најбољих играчица. И прошле сезоне је такође била сјајна, имала је просјек од 13,6 поена по мечу, а тада је њена екипа у финалу кошем разлике поражена од екипе Берое.

- У Будућности ми је стварно одлично било, све вријеме, јако лијеп град, људи, управа клуба, играчице, тако да није било тешко да се уклопим. Задовољна сам својим играма у овој сезони, будући да сам била један од лидера тима. Не могу занемарити ни протеклу сезону, гдје смо у финалу изгубили један разлике од бугарске екипе Берое, али може се рећи да су посљедње двије сезоне у дресу Будућности и те како биле добре - истиче иначе кошаркашица која је у међувремену стигла и да стекне диплому на Факултету здравствених студија, одсјек лабораторијске технологије, на Универзитету у Сарајеву.

Једва чека наставак квалификација за Еуробаскет 2021, у којима БиХ држи све у својим рукама. "Змајице" су на челу групе након побједа над Русијом и Швајцарском.

- Шансе за одлазак на ЕП су и те како велике. Мислим да је право вријеме за одлазак, јер сматрам да имамо јако добру екипу, младу, с неколико искусних играчица. Добра енергија и атмосфера је оно што краси нашу репрезентацију и вјерујем да сви жељно ишчекујемо квалификације у новембру и фебруару - закључила је Николина Џебо.

Бивша кошаркашица Плеј офа и Жељезничара, која је кошарку почела тренирати у родној Власеници, тренутно се налази у Сарајеву с породицом и пријатељима.

- У посљедњи час сам успјела да се вратим из Подгорице прије затварања граница и могу рећи да ми је одмор усљед овог вируса и те како пријао. Тренирала сам у кућним условима, колико је било могуће, само да се одржи одређени ниво форме. Што се тиче планова за наредну сезону, још се ништа не зна. На мени је да вриједно тренирам и искористим овај период за рад на себи - нагласила је Џебо.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“ Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    2h 36m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    22h 45m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    23h 50m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 20m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    17h 33m
    0