"Никољданске свечаности" 16. и 17. децембра

09.12.2021. 12:31
0
ИЗВОР: Катера

Центар за културу и информисање Источна Илиџа, Културни центар Источно Ново Сарајево и општинска организација Црвени крст Источна Илиџа организују "Никољданске свечаности", које ће се ове године одржати у Источном Сарајеву 16. и 17. децембра.

У склопу свечаности у Културном центру Источно Ново Сарајево биће одржана пројекција филмова за дјецу, промоција књига Маје Ковачевић и обилазак обданишта и подјела пакетића за наше најмлађе на простору општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

Вршилац дужности директора Центра за културу и информисање Источна Илиџа Божидар Новаковић објаснио је да ће у четвртак, 16. децембра у Културном центру Источно Ново Сарајево бити одржана пројекција филмова за дјецу основних школа.

Према његовим ријечима, у петак 17. децембра, од 10.00 часова планирана је посјета обдаништима на простору општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево и подјела пакетића.

Истог дана, у 18.00 часова предвиђена је промоција књига књижевника и пјесника Маје Ковачевић из Краљева, самохране мајке једанаесторо дјеце, која је и аутор четири романа за дјецу и већег броја духовних пјесама.

Замјеник начелника општине Источна Илиџа Мирослав Лучић истакао је да манифестација Никољданске свечаности треба да прерасту у традицију јер дјеца треба да осјете радост, сву љепоту дјетињства, љубав и значај породице.

- Ова манифестација је дио активности које општина Источна Илиџа спроводи у склопу пронаталитетне политике јер желимо да наша дјеца живе срећно у што љепшем окружењу и развијају се у добре људе – рекао је Лучић.

Шеф кабинета општине Источно Ново Сарајево Дејан Ромић истакао је да су општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево административно подијељене, али да је то један простор на којем сарађују културни центри и настоје да оснаже културу.

- Ово је један лијеп примјер сарадње у двије општине. У плану је да се организује и манифестација `Дани Даре Секулић`, затим низ пригодних манифестација поводом новогодишњих празника и подјеле пакетића - истакао је Ромић.

Предсједник Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац рекао је да је у плану посјете свих шест обданишта на подручју двије општине и подијеле пакетиће.

- Позивам све људе добре воље са подручја општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, па и шире, који могу да нас подрже, да нам помогну у обезбјеђивању слаткиша како бисмо обрадовали наше најмлађе - рекао је Скакавац.

Организатори "Никољданских свечаности" још једном су позвали привреднике и хумане људе са подручја града да их подрже и обезбиједили слаткише за новогодишње пакетиће за 510 малишана који иду у вртиће у Источном Новом Сарајеву и Источној Илиџи.

Коментари 0
Повезане вијести
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
„Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја „Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 28m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    23h 52m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    10h 58m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    19h 21m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    10h 39m
    0