"Nikoljdanske svečanosti" 16. i 17. decembra

09.12.2021. 12:31
0
IZVOR: Katera

Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža, Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo i opštinska organizacija Crveni krst Istočna Ilidža organizuju "Nikoljdanske svečanosti", koje će se ove godine održati u Istočnom Sarajevu 16. i 17. decembra.

U sklopu svečanosti u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo biće održana projekcija filmova za djecu, promocija knjiga Maje Kovačević i obilazak obdaništa i podjela paketića za naše najmlađe na prostoru opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža Božidar Novaković objasnio je da će u četvrtak, 16. decembra u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo biti održana projekcija filmova za djecu osnovnih škola.

Prema njegovim riječima, u petak 17. decembra, od 10.00 časova planirana je posjeta obdaništima na prostoru opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo i podjela paketića.

Istog dana, u 18.00 časova predviđena je promocija knjiga književnika i pjesnika Maje Kovačević iz Kraljeva, samohrane majke jedanaestoro djece, koja je i autor četiri romana za djecu i većeg broja duhovnih pjesama.

Zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža Miroslav Lučić istakao je da manifestacija Nikoljdanske svečanosti treba da prerastu u tradiciju jer djeca treba da osjete radost, svu ljepotu djetinjstva, ljubav i značaj porodice.

- Ova manifestacija je dio aktivnosti koje opština Istočna Ilidža sprovodi u sklopu pronatalitetne politike jer želimo da naša djeca žive srećno u što ljepšem okruženju i razvijaju se u dobre ljude – rekao je Lučić.

Šef kabineta opštine Istočno Novo Sarajevo Dejan Romić istakao je da su opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo administrativno podijeljene, ali da je to jedan prostor na kojem sarađuju kulturni centri i nastoje da osnaže kulturu.

- Ovo je jedan lijep primjer saradnje u dvije opštine. U planu je da se organizuje i manifestacija `Dani Dare Sekulić`, zatim niz prigodnih manifestacija povodom novogodišnjih praznika i podjele paketića - istakao je Romić.

Predsjednik Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac rekao je da je u planu posjete svih šest obdaništa na području dvije opštine i podijele paketiće.

- Pozivam sve ljude dobre volje sa područja opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, pa i šire, koji mogu da nas podrže, da nam pomognu u obezbjeđivanju slatkiša kako bismo obradovali naše najmlađe - rekao je Skakavac.

Organizatori "Nikoljdanskih svečanosti" još jednom su pozvali privrednike i humane ljude sa područja grada da ih podrže i obezbijedili slatkiše za novogodišnje paketiće za 510 mališana koji idu u vrtiće u Istočnom Novom Sarajevu i Istočnoj Ilidži.

Komentari 0
Povezane vijesti
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    13h 37m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    12h 32m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    7h 20m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    8h 26m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    16h 54m
    0