Нина Брчкало: Пут до циља пун одрицања и труда

28.11.2021. 18:43
0
ИЗВОР: Катера

Нина Брчкало из Пала недавно је проглашена студентом генерације Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, на којем је након основних студија остварила просјек 9,9.

Брчкало у разговору за Катеру каже да током студија није било нимало лако, а пут до остваривања оваквог просјека носило је и много труда и одрицања.

- Заиста је било потребно много труда и одрицања од слободног времена и понеког изласка са пријатељима, како би се испити положили на вријеме. Али, то је у реду, јер је то цијена постизања жељених резултата - каже Брчкало.

Она истиче да учење није једино на шта је ријеч "студирање" подсјећа, те додаје да је током студија стекла велики број пријатеља.

Додаје да је Економски факултет Пале озбиљна установа која годинама образује младе људе и припрема их за различите послове из области економије и туризма.

- Руководство факултета се труди да ова високошколска установа из године у годину напредује, уводи нове студијске програме и модернизује постојеће, те студентима омогућавају да похађају важне студентске праксе - каже Нина.

Каже да су професори и асистенти на Економском факултету у Палама стручни људи који су увијек на располагању студентима за све консултације и питања.

- Сматрам да знање које сам стекла на факултету представља веома добру основу, како за даље образовање, тако и за надограђивање кроз рад - додаје Нина.

Слика

Фото: Приватна архива

Нина је одлучила да школовање настави у Београду, гдје је уписала мастер студије на Економском факултету.

- Мислим да је унапређивање и надограђивање знања и након завршетка основних студија веома важно. Ја сам имала жељу да на мастер студије одем негдје ван свог мјеста због промјене и да бих себи поставила неки нови изазов и циљ, а када се указала прилика да се у Београду можда и запослим, онда је логичан избор био београдски универзитет - каже Брчкало.

Сматра да је Универзитет у Београду веома цијењена институција са дугом традицијом, што га чини привлачним за студирање.

Нина Брчкало је одрасла на Палама, гдје је завршила гимназију и основну школу. Такође, похађала је и ITA Aкадемију, смјер Дизајн и мултимедија.

Паралелно са основном школом завршила је и основну музичку школу на Палама, дугогодишњи је члан КУД "Младост" из ове општине и члан хора пет година.

 

Пише: Миљан Рашевић

Коментари 0
Повезане вијести
Јелена Симовић, студент генерације на Економском факултету у Палама (ФОТО) Јелена Симовић, студент генерације на Економском факултету у Палама (ФОТО)
Шарић: Суживот се не може градити на лажима, измишљеним идентитетима Шарић: Суживот се не може градити на лажима, измишљеним идентитетима
У четвртак Дан Економског факултета Пале У четвртак Дан Економског факултета Пале
Најчитаније
  • Уредница "Спин.инфо" саслушана у полицијској станици због кривичне пријаве за клевету
    9h 48m
    3
  • Дијете пало са четвртог спрата зграде
    2h 31m
    0
  • Двије дјевојчице се отровале алкохолом, пронашла их мајка
    10h 6m
    0
  • У уторак сахрана свих жртава катастрофалних поплава у Доњој Јабланици и селу Злате
    1h 19m
    0
  • Бесплатном мамографском прегледу одазвало се педесетак жена
    7h 24m
    0