Nina Brčkalo: Put do cilja pun odricanja i truda

28.11.2021. 18:43
0
IZVOR: Katera

Nina Brčkalo iz Pala nedavno je proglašena studentom generacije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, na kojem je nakon osnovnih studija ostvarila prosjek 9,9.

Brčkalo u razgovoru za Kateru kaže da tokom studija nije bilo nimalo lako, a put do ostvarivanja ovakvog prosjeka nosilo je i mnogo truda i odricanja.

- Zaista je bilo potrebno mnogo truda i odricanja od slobodnog vremena i ponekog izlaska sa prijateljima, kako bi se ispiti položili na vrijeme. Ali, to je u redu, jer je to cijena postizanja željenih rezultata - kaže Brčkalo.

Ona ističe da učenje nije jedino na šta je riječ "studiranje" podsjeća, te dodaje da je tokom studija stekla veliki broj prijatelja.

Dodaje da je Ekonomski fakultet Pale ozbiljna ustanova koja godinama obrazuje mlade ljude i priprema ih za različite poslove iz oblasti ekonomije i turizma.

- Rukovodstvo fakulteta se trudi da ova visokoškolska ustanova iz godine u godinu napreduje, uvodi nove studijske programe i modernizuje postojeće, te studentima omogućavaju da pohađaju važne studentske prakse - kaže Nina.

Kaže da su profesori i asistenti na Ekonomskom fakultetu u Palama stručni ljudi koji su uvijek na raspolaganju studentima za sve konsultacije i pitanja.

- Smatram da znanje koje sam stekla na fakultetu predstavlja veoma dobru osnovu, kako za dalje obrazovanje, tako i za nadograđivanje kroz rad - dodaje Nina.

Slika

Foto: Privatna arhiva

Nina je odlučila da školovanje nastavi u Beogradu, gdje je upisala master studije na Ekonomskom fakultetu.

- Mislim da je unapređivanje i nadograđivanje znanja i nakon završetka osnovnih studija veoma važno. Ja sam imala želju da na master studije odem negdje van svog mjesta zbog promjene i da bih sebi postavila neki novi izazov i cilj, a kada se ukazala prilika da se u Beogradu možda i zaposlim, onda je logičan izbor bio beogradski univerzitet - kaže Brčkalo.

Smatra da je Univerzitet u Beogradu veoma cijenjena institucija sa dugom tradicijom, što ga čini privlačnim za studiranje.

Nina Brčkalo je odrasla na Palama, gdje je završila gimnaziju i osnovnu školu. Takođe, pohađala je i ITA Akademiju, smjer Dizajn i multimedija.

Paralelno sa osnovnom školom završila je i osnovnu muzičku školu na Palama, dugogodišnji je član KUD "Mladost" iz ove opštine i član hora pet godina.

 

Piše: Miljan Rašević

Komentari 0
Povezane vijesti
Jelena Simović, student generacije na Ekonomskom fakultetu u Palama (FOTO) Jelena Simović, student generacije na Ekonomskom fakultetu u Palama (FOTO)
Šarić: Suživot se ne može graditi na lažima, izmišljenim identitetima Šarić: Suživot se ne može graditi na lažima, izmišljenim identitetima
U četvrtak Dan Ekonomskog fakulteta Pale U četvrtak Dan Ekonomskog fakulteta Pale
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    13h 51m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    22h 43m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    16h 34m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    11h 26m
    4
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    20h 19m
    0