Нина Нинковић добила посебан поклон од човјека који је препознао њену доброту и племенитост (ФОТО)

03.07.2023. 13:46
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Мала Нина Нинковић је својим великим срцем и маленим рукама показала цијелој Србији како је то борити се за живот онога ко ти је најважнији.

Цијели регион је био одушевљен њеном иницијативом, те је успјела и да привуче пажњу једног престижног умјетника и од њега на поклон добије лични постер!

Зоран Кардула, македонски графички дизајнер и сликар, направио је постер за малу Нину Нинковић која је продавала крофне да би помогла у лијечењу свог болесног оца. Како и сам каже, обузео га је осјећај туге и искреног поштовања према овом дјетету када је видио њену објаву на Фејсбуку.

– Ред који је формирала њена тезга је знак да је мала Нина пробудила људскост у људима. Обично илуструјем ситуације или ликове, хероине па је Нина једна од хероина овог времена и било је неизбјежно да је илуструјем – изјавио је Кардула.

Успио је да пронађе једну њену слику и направи јој постер у знак захвалности и дивљења које је осјећао према борби коју води за свог оца.

Нина је успјела да уједини Балкан, чак су и у мјесту Краљевица код Ријеке двојица браће одлучила да продају крофне како би прикупили средства и послали породици Нинковић за лијечење Зорана, Нининог оца.

“Нина је дигла на ноге цијели регион”

То је према Кардулиним ријечима доказ да уз мало труда увијек можемо да пробудимо емпатију и помажемо једни другима.

– Није битно ко је одакле, које је националности, вјере, битно је да смо ми људи и да поштујемо једни друге. Живот је прекратак да би се проводио у злоби, увредама, вјерским подјелама, чак и према националној и етничкој припадности. Хајде да покушамо да направимо бољи свијет за нас и нашу дјецу. Вратимо људима осмијехе – рекао је Кардула.

Зоран Кардула се и сам редовно труди да објављује ликове и догађаје за које сматра да не треба да буду заборављени, илуструје људе који заслужују да буду поменути како би их упознале и младе генерације. Он својим дјелом поручује да морамо да се боримо и да будемо гласни против неправди, да прихватамо различитости и да не дозволимо да се људи лијече на овакав начин, пише Блиц.

Нини Нинковић је и успјешно уручен постер, па је Кардула и фотографијом на својим друштвеним мрежама то и потврдио.

Коментари 0
Повезане вијести
Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
Пронађено тијело жене у кући Пронађено тијело жене у кући
Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    20h 11m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    19h 53m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    20h 47m
    8
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    17h 42m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    16h 44m
    0