Њемачка донирала Граничној полицији БиХ опрему вриједну 140.000 евра

19.12.2019. 21:28
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Зоран Галић, директор Граничне полиције, и амбасадорка Њемачке у БиХ Маргет Убер потписали су данас у Сарајеву споразуме о донацији десет термовизијских камера за ноћно осматрање, укупне вриједности 140.000 евра.

Галић је овом приликом захвалио је амбасадорики и Влади Њемачке на несебичној подршци у раду и развоју ове полицијске агенције, што је значајно ојачало капацитете ГПБиХ.

-Од оснивања ове полицијске агенције, пријатељска земља Њемачка прати наш рад и дјеловање на граници и, сукладно томе и нашим потребама, донира опрему коју можемо свакодневно користити. Ова донирана опрема користит ће се у надзору границе што ће свакако допринијети ефикаснијој борби против свих облика прекограничног криминала- изјавио је Галић.

Слика

Убер је најавила да ће и у наредном периоду Влада Њемачке бити партнер ГПБиХ и подржавати њен даљњи развој те захвалила руководству ове полицијске агенције на успјешној сарадњи.

-Данашњом донацијом термовизијских камера за ноћно осматрање у вриједности од 140. 000 евра наставља се дугогодишња блиска сарадња Савезне полиције и ГПБиХ. Савезна Република Њемачка је ГПБиХ посљедњих година донирала опрему укупне вриједности од готово 9,8 милиона КМ. Поред тога, Савезна Република Њемачка је спровела бројне обуке за припаднике ГПБиХ. Термовизијске камере, које су предмет данашње донације, важан су инструмент у раду надзора границе, а самим тим и борби против илегалних миграција и организираног криминала- изјавила је амбасадорка Њемачке.

Коментари 0
Повезане вијести
Расте број пријављених случајева насиља на интернету Расте број пријављених случајева насиља на интернету
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    9h 21m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    9h 28m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    6h 10m
    0
  • Код Трнова ухапшено лице због криволова
    9h 37m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    6h 53m
    0