Њемачка донирала Граничној полицији БиХ опрему вриједну 75.000 евра

11.09.2019. 19:50
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У згради Граничне полиције БиХ у Сарајеву данас је извршена примопредаја донације специјалистичке опреме Савезног министарства за унутрашње послове, изградњу и заједницу Савезне Републике Њемачке Граничној полицији БиХ.

Руководство ГПБиХ на челу с директором Зораном Галићем примило је амбасадорку Њемачке у Босни и Херцеговини Маргрет Уебер, којој је ово уједно и прва посјета полицијској агенцији на државном нивоу.

Галић и Уебер потписали су споразуме о донацији пет ГПС уређаја, 55 мобилних читача шасија и заштитне опреме за полицијске службенике укупне вриједности 75.000 евра. На састанку је разговарано о наставку подршке СР Њемачке која је ГПБиХ до сада донирала опрему у вриједности око девет милиона КМ и организовала велики број обука за службенике бх. полицијске агенције.

У 2018. години  и у првих девет мјесеци 2019. године реализиране су бројне активности уз подршку Владе Њемачке у циљу оперативног јачања агенције, а самим тим повећања опће и сигурности на граници, у граничном појасу и на аеродромима у БиХ, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ остаје без милијарде евра из ЕУ програма раста БиХ остаје без милијарде евра из ЕУ програма раста
Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
Омладински савјет „Источна Илиџа“ донирао два рачунара Основној школи „Алекса Шантић“ Омладински савјет „Источна Илиџа“ донирао два рачунара Основној школи „Алекса Шантић“
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    12h 59m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 22m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    9h 55m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 52m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 43m
    0