Нова правила на изборима

02.10.2022. 08:22
0
ИЗВОР: srna.rs

Општи избори у БиХ данас се одржавају према нешто другачијим правилима у односу на досадашње изборне процесе, а једно од њих је да гласачке кабине буду окренуте према члановима бирачких одбора и посматрачима.

Укиднута је и и пракса читања наглас имена гласача, а уводе се овјера гласачких листића посебним штамбиљем, посебна процедура помоћи друге особи при гласању, печаћење бирачког списка у посебну коверту након затварања бирачког мјеста, те неке друге техничке новине.

Из Централне изборне комисије раније су објаснили да је циљ ових интервенција да процес на бирачком мјесту буде што транспарентнији, бржи и законитији.

На овогодишњим изборима први пут је уведена електронска пријава за гласање поштом или у дипломатско-конзуларним представништвима.

Коментари 0
Повезане вијести
Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO) Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
Превозници у сталној битки за возаче Превозници у сталној битки за возаче
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    16h 49m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    16h 29m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    19h 52m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    20h 49m
    12
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    17h 46m
    0