Новак Ђоковић брани титулу на Вимблдону

28.06.2021. 18:55
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Ђоковић је за два сата на терену савладао 253. играча на АТП листи с 3:1, иако му је овај узео први сет, што се Новаку у првом колу овог турнира није десило још од Вимблдона 2010. године.

Ипак, Србин је у наставку меча “додао гас” и без много проблема савладао 19-годишњег Британца и после две године кренуо ка одбрани трона у Лондону, јер се турнир прошле због пандемије није одржао.

Након меча, први рекет свијета је био задовољан приказаним.

– Осећам се сјајно, видео сам све како је и драго ми је што сам се вратио. Ово је најсветији тениски терен на свијету. Врло сам срећан што могу да причам овдје по завршетку меча јер то никада нисам радио. Нова ствар у односу на неке раније године. И ја сам као и многи други играчи био врло тужан што је Вимблдон прошле године био одложен. Тешка времена за све, али сам срећан што се спорт вратио и надам се да сте уживали данас и да ћете уживати у наредне две недјеље, рекао је Новак у интервјуу на терену.

Ријечи хвале, Новак је имао и за ривала, којем је ово био дебитантски наступ.

– Заслужио је велики аплауз. Има само 19 година, нисам га раније гледао прије овог турнира, тачније прије Квинса гдје је одиграо доста добро и дошао до четвртфинала. Добио је неке врло високорангиране играче. Изаћи на централни стадион Вимблдона је нешто невјероватно, одиграо је одлично и зрело, добро се понашао, вјеровао је у себе и заслужио је похвале. Желим му све најбоље у наставку каријере – додао је Новак.

Ђоковић је неколико пута пао током меча, па иако, како је сам признао да воли да игра на трави, није му било јасно због чега се толико клизало.

– Искрено, не сјећам се да сам оволико падао. Доста је клизаво, да ли због тога што је кров затворен или што је доста падала киша претходних дана, стварно не знам. Велика част је изаћи на овај посебан терен, за мене највећи. Увијек сам као клинац сањао да играм Вимблдон и да га освајам. Никада на овом терену не узимам ништа здраво за готово, осјећам историју, традицију, играм дан за дан. Сасвим је другачије него на шљаци. Имао сам изванредан Ролан Гарос, веома сам задовољан због тога и надам се да ћу радити на покретима и да ћу мање проклизавати на овој подлози јер на њој то баш и не функционише – закључио је Ђоковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    23h 41m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    14h 1m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    3h 14m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    3h 8m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    18h 5m
    0