Новак Ђоковић у полуфиналу Вимблдона

11.07.2023. 20:57
1
ИЗВОР: novosti.rs

Новак Ђоковић се 12. пут у каријери пласирао у полуфинале Вимблдона и то преокретом: Рус Андреј Рубљов је добио први сет против браниоца титуле, али је Србин на крају тријумфовао - резултат је гласио 4:6, 6:1, 6:4, 6:3.

Имао је руски тенисер дан више да се припреми за овај мегдан, јер је своју борбу у осмини финала, са Александром Бубликом (током које је спасао двије меч лопте) завршио у недјељу, а Ноле је морао и тада, и у понедјељак на мегдан са Хубертом Хуркачом. Можда је то и био разлог што је на почетку данашњег меча бранилац титуле испрва дјеловао за нијансу успореније, али није то баш дуго потрајало.

Јер, иако је три посљедња гема прве дионице одиграо лошије од супарника, који је тада и обезбиједио поменуту предност, од тог тренутка као да се Ђоковић наљутио. На своју "одсутност", ни на кога другог.

Заиграо је тако концентрисано, тако рјешено, да је помео са терена супарника у другој дионици, а и у великој већини треће. Спасивши у њој двије ране брејк шансе Рубљова, Ђоковић је био тај који је господарио тереном, нарочито у дужим размјенама, па је његов брејк за 4:3 дјеловао као довољан за мирну завршницу. Али, онда је услиједио дотад најузбудљивији дио меча.

У гему у којем је сервирао за 2:1 у сетовима, Ноле је и поред вођства од 40:15 морао да спасава чак три брејк лопте, а он сам је прокоцкао четири сет лопте прије него је пету реализовао. Прегрмјевши тај покушај седмог играча свијета, Ђоковић је могао да много мирније приступи наставку задатка. Али, не и да допусти себи пад концентрације.

Баш тако је и одиграо седмоструки вимблдонски шампион, који је рано направио брејк у четвртом сету, а онда држао Рубљова "на дистанци" и поред његових одличних момената. Њих, просто, није било довољно да би други пут у каријери побиједио Нолета, и то у петом међусобном дуелу.

Наредни ривал Новака Ђоковића биће Италијан Јаник Синер који је у четвртфиналу окончао највећу руску тениску бајку на овом Вимблдону.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Joka 11.07.2023. 21:15
    Bravo Nole!!
Повезане вијести
Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе Ђоковић 423. недјељу на врху АТП листе
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    36m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    20h 45m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    21h 50m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    15h 33m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    11h 47m
    0