Novak Đoković u polufinalu Vimbldona

11.07.2023. 20:57
1
IZVOR: novosti.rs

Novak Đoković se 12. put u karijeri plasirao u polufinale Vimbldona i to preokretom: Rus Andrej Rubljov je dobio prvi set protiv branioca titule, ali je Srbin na kraju trijumfovao - rezultat je glasio 4:6, 6:1, 6:4, 6:3.

Imao je ruski teniser dan više da se pripremi za ovaj megdan, jer je svoju borbu u osmini finala, sa Aleksandrom Bublikom (tokom koje je spasao dvije meč lopte) završio u nedjelju, a Nole je morao i tada, i u ponedjeljak na megdan sa Hubertom Hurkačom. Možda je to i bio razlog što je na početku današnjeg meča branilac titule isprva djelovao za nijansu usporenije, ali nije to baš dugo potrajalo.

Jer, iako je tri posljednja gema prve dionice odigrao lošije od suparnika, koji je tada i obezbijedio pomenutu prednost, od tog trenutka kao da se Đoković naljutio. Na svoju "odsutnost", ni na koga drugog.

Zaigrao je tako koncentrisano, tako rješeno, da je pomeo sa terena suparnika u drugoj dionici, a i u velikoj većini treće. Spasivši u njoj dvije rane brejk šanse Rubljova, Đoković je bio taj koji je gospodario terenom, naročito u dužim razmjenama, pa je njegov brejk za 4:3 djelovao kao dovoljan za mirnu završnicu. Ali, onda je uslijedio dotad najuzbudljiviji dio meča.

U gemu u kojem je servirao za 2:1 u setovima, Nole je i pored vođstva od 40:15 morao da spasava čak tri brejk lopte, a on sam je prokockao četiri set lopte prije nego je petu realizovao. Pregrmjevši taj pokušaj sedmog igrača svijeta, Đoković je mogao da mnogo mirnije pristupi nastavku zadatka. Ali, ne i da dopusti sebi pad koncentracije.

Baš tako je i odigrao sedmostruki vimbldonski šampion, koji je rano napravio brejk u četvrtom setu, a onda držao Rubljova "na distanci" i pored njegovih odličnih momenata. Njih, prosto, nije bilo dovoljno da bi drugi put u karijeri pobijedio Noleta, i to u petom međusobnom duelu.

Naredni rival Novaka Đokovića biće Italijan Janik Siner koji je u četvrtfinalu okončao najveću rusku tenisku bajku na ovom Vimbldonu.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Joka 11.07.2023. 21:15
    Bravo Nole!!
Povezane vijesti
Đoković 423. nedjelju na vrhu ATP liste Đoković 423. nedjelju na vrhu ATP liste
Novak Đoković – najbolji sportista na svijetu peti put Novak Đoković – najbolji sportista na svijetu peti put
Novak Đoković se povukao sa Mastersa u Madridu Novak Đoković se povukao sa Mastersa u Madridu
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    20h 41m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    21h 25m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    11h 1m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    14m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    8m
    0