Новак неће моћи да брани титулу на АО у Мелбурну?

16.10.2020. 10:02
0
ИЗВОР: Telegraf.rs

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић могао би да остане без прилике да брани шампионску титулу на "Аустралијан Опену" 2021. године уколико наредни Гренд слем у Мелбурну буде отказан због пандемије корона вируса.

До његовог почетка остало је још неколико мјесеци, али се већ сада, због глобалне пандемије, разматрају опције како би турнир уопште могао да буде одржан, с обзиром на то да су власти у Аустралији забраниле улазак странцима у земљу и напуштање континента својим држављанима све до 2022. године.

Спортисти неће моћи да улазе у Аустралију, али ни тенисери и тенисерке који се такмиче под њеном заставом неће моћи да је напусте, а све компликује и чињеница да постоје унутрашња ограничења кретања између савезних држава.

Директор "Аустралијан Опена" Крег Тили упутио је властима упозорење да турнир неће моћи да се одржи са оваквим правилима на снази.

- Не може да се догоди да тенисер буде заглављен у карантину 14 дана, а да онда игра турнир. То не можете да очекујете од њих. Никако! Морамо знати у наредне двије седмице, највише мјесец дана - да ли ће се границе отворити и да ли ћемо моћи да организујемо турнире у више градова. Ако то не буде могуће, мораћемо да размислимо о разним сценаријима - каже Тили.

Све то не компликује само "Аустралијан Опен", већ и читав почетак сезоне који се у највећој мјери сваке године одржава у овој земљи. Прошле сезоне је одржан и први АТП куп који се игра у три града те земље, а ту су и турнири у Аделејду и Окленду, који претходе првом Гренд слему у сезони.

Иако је АТП недавно донио одлуку да се тенисерима све до 8. марта 2021. године неће брисати бодови, овакав сценарио, свеједно, не иде на руку Ђоковићу.

Најбољи тенисер свијета је игром случаја у 2020. години већ остао без прилике да брани трофеје на Вимблдону, освојене 2018. и 2019. године. У Мелбурну би сада могао да остане без прилике да на свом омиљеном Гренд слему освоји укупно 18. трофеј и тако покуша да се приближи рекордерима Рафаелу Надалу и Роџеру Федереру, који имају по 20.

Наравно, под условом да Аустралија нешто драстично не промијени.

Крег Тили је најавио и да ће, ако се Гренд слем одигра у "Мелбурн парку" бити присутно тек 25% гледалаца од максималног капацитета.

"Аустралијан Опен" 2021. године треба да се одржи од 18. до 31. јануара, а Новак Ђоковић је осмоструки побједник овог турнира.

Коментари 0
Повезане вијести
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Наталија Сулавер освојила златну медаљу у Бањалуци Наталија Сулавер освојила златну медаљу у Бањалуци
Ђоковић се намучио до полуфинала Ђоковић се намучио до полуфинала
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 51m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    16h 48m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    15h 10m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    17h 24m
    3
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    22h 21m
    0