Новак побиједио Ћорића и ушао у историју

28.10.2020. 21:36
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Ако смо у мечу Новака Ђоковића и Филипа Крајиновића гледали атомски тенис, онда дјелује да нам понестају епитети да опишемо игру коју смо гледали данас.

Ђоковић је са 7:6(11), 6:3 савладао Борну Ћорића у мечу осмине финала који никако није био за оне са слабим срцем. Балкански окршај био је све оно најбоље што тенис може да понуди.

Окршај малтене ветерана против играча младе генерације, два аса сличног стила игре, два врхунска мајстора…

Дјеловало је током читавог првог сета да је Ћорић некако испред Новака. Поен, потез или само корак увек је деловао неухватљиво. Недовољно да искорачи довољно и направи брејк, али довољно да Новак не успева да сломи ривала.

Тај-брејк је био заиста невјероватан, најдужи који је Новак одиграо ове године и оставио је утисак да тенис увек некако успијева да нас изненади. Имао је Ћорић чак и четири сет лопте, али није успијевао да их искористи. Најтеже ће му пасти чињеница да је у тренутку када је морао да освоји поен да би остао у мечу, након 56 поена на сопствени сервис по први пут направио дуплу сервис грешку!

Када је узео први сет Новаку су се широко отворила врата, па је врло брзо направио брејк против Ћорића који је сачувао до краја сусрета и тако исписао историју! Други сет је био изузетно драматичан, али је Новак сломио сваки отпор ривала.

Постао је први играч после Пита Сампраса који је по шести пут завршио годину на мјесту број 1 АТП листе и сада је пред њим отворен пут да тај учинак у надолазећим годинама подебља!

Из неког разлога не очекује се од АТП да Новака прогласи званичним “бројем 1” на крају године и ако у среду добије Ћорића. Разлог је тај што Новак може да остане без првог мјеста и уз побједу над Ћорићем ако Надал одлучи да се појави на турниру у Софији (8-14. новембра).

 

Коментари 0
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    6h 42m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    7h 57m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    13h 48m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    12h 15m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    14h 7m
    0