Новаковићи из Бијељине уселили у нови дом

29.01.2024. 14:09
0
ИЗВОР: srna.rs

Петочлана породица Новаковић из Патковаче код Бијељине која је живјела у тешким условима данас је уселила у нови дом захваљујући хуманитарној акцији организације "Срби за Србе" којој се одазвао великог броја људи.

Овом хуманом чину одазвали су се привредници и људи широм региона, а организација "Срби за Србе" прикупила је новац и у рекордном року реализовала адаптацију њиховог породичног дома, а учествовали су и људи широм региона.

Младен Малић из Хуманитарне организације "Срби за Србе" рекао је да је у оквиру кампање прикупљања помоћи стигао велики број намјенских донација, те да је у пројекат уложено око 70.000 КМ и да је цијела кућа реновирана.

- Ово је за нас веома битан пројекат. Кампања је покренута прије пар мјесеци и данас смо овдје лијепим поводом. Скупили смо одређени број средстава и успјели смо да завршимо планиранане радови. Породица Новаковић сада има нормалне услове за живот - рекао је Малић.

Он је истакао да је кампања веома добро "одјекнула" због ситуације у којој се налазила ова породице.

Слика

Фото: srna.rs

Породица Новаковић има троје дјеце са потешкоћама у развоју, те је додатни мотив био, каже Малић, да што прије заврше кућу како би могли лакше да функционишу и да живе у топлом и чистом.

- Нико у овој петочланој породици није запослен, отац ради на дневницу и живе од социјалне помоћи - рекао је Малић и позвао Центар за социјални рад да су прикључи, обилази, прије свега ову продицу, бар једном мјсечно.

Љубиша Новаковић, једно од троје дјеце, рекао је новинарима да је пресрећан и одушевљен новим домом.

Коментари 0
Повезане вијести
Милош нас треба - потребно још 20.000 евра за наставак лијечења Милош нас треба - потребно још 20.000 евра за наставак лијечења
Радован примио терапију и мало је боље Радован примио терапију и мало је боље
Ослобађање Бијељине 1992. године Ослобађање Бијељине 1992. године
Најчитаније
 • Тијела жене и дјетета пронађена у кориту ријеке Миљацке
  21h 29m
  0
 • Идентификовани жена и дијете пронађени у кориту Миљацке
  15h 7m
  0
 • Изгорио помоћни објекат у Булозима
  21h 43m
  0
 • Годишњица убиства српских дјечака у Хаџићима; Срђан (12) и Сташа (13) убијени док су се играли
  21h 34m
  2
 • Еколошка катастрофа у Крупачким стијенама: Спалионица гума “Грета“ поново горјела (ФОТО)
  10h 33m
  6