Нове мјере у раду трговинских и угоститељских објеката

16.03.2020. 19:32
0
ИЗВОР: Srna

Штаб општине Пале за ванредне ситуације донио је данас наредбу којом се забрањују рад трговинских, угоститељских, занатских, услужних и других објеката и служби на подручју ове локалне заједнице с циљем спречавања и сузбијања вируса корона, као и заштите и спасавања становништва.
Наредба Општинског штаба за ванредне ситуације ступа на снагу одмах и забрањује се рад угоститељских објеката свих категорија, укључујући објекте смјештене на аутобуским станицама, бензинским пумпама, свадбеним салонима, фитнес центрима, дјечијим играоницама и кладионице до 23. марта.

Рад трговачких центара забрањује се у дане викенда, док се од 7.00 до 18.00 часова ограничава рад трговина прехране и робе широке потрошње.

Достава животних намирница дозвољена је од 7.00 до 18.00 часова за оне субјекте који су регистровани за обављање те дјелатности уз максималне мјере хигијене и сигурности које ће контролисати контролни органи.

Апотеке и пољопривредне апотеке су без промјене радног времена уз предузимање мјера као што је ограничавање броја људи који истовремено могу бити присутни у затвореном продајном простору тако да се на улазу регулише број особа које истовремено могу улазити, а испред благајни означи и организује размак између купаца од најмање метар.

Пекарама је радно вријеме ограничено до 22.00 часа, док хотели и мотели могу пружати услуге у свом простору за своје госте, а услуге хране и пића само за госте хотела, мотела и хостела.

Наредбом се организује рад општинске управе и Дома здравља, сходно препорукама ресорних министарстава Републике Српске.

Из Општинског штаба напомињу да су сви грађани дужни да се придржавају наредбе, а све установе и предузећа дужни су писано да обавијесте општински штаб о предузетим мјерама до сутра, најкасније до 12.00 часова.

Комунална полиција задужена је да свакодневно извршава задатке и наредбе и извјештава Општински штаб за ванредне ситуације.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 18m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 2m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    14h 47m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    11h 46m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    11h 52m
    0