Нови детаљи трагичног пожара у Мокром: Отац дјецу спасавао кроз прозор

15.01.2024. 14:47
2
ИЗВОР: glassrpske.com

Љубиша Терзић успио је да двоје дјеце извуче кроз прозор из ватром захваћене куће те евакуише родитеље из приземља, али нажалост није стигао да из ватрене буктиње извуче супругу Јелену и кћерку јер се пожар веома брзо разбуктао, потврђено је "Гласу Српске".

Пожар је избио нешто прије један час иза поноћи, а како сазнаје "Глас", Јелена је прва примјетила ватру и обавијестила супруга Љубишу и позвала ватрогасце.

- Он је одмах кренуо да спасава дјецу и све њих. Прво је кроз прозор  извукао двоје дјеце, а затим је успио да родитеље изведе из призељма. Тада је  видио  да супруга и треће дијете нису изашли и одмах је кренуо по њих, али није успио да уђе јер је ватра захватила цијели спрат и све улазе као и балкон. Горио је стиропор у фасади - рекао је извор близак истрази.

Командир Одјељења ватрогасне јединице са Пала Горан Божић потврдио је да су пожару изгорјели мајка и дијете, те истакао да је ватра букнула  у глуво доба и пожар није примјећен на вријеме.

- Добили смо информацију како је настрадала жена пробудила супруга  који је успио да  изнесе двоје дјеце, те евакуише  родитеље. Нажалост жена је остала у кући са трећим дјететом и није успјела изаћи. Њен супруг се покушао да врати по њих, али није успио да уђе јер је ватра се нагло распламсала – појаснио  је Божић.

  • У пожару у Мокром изгорјели мајка и дијете
    15.01.2024. 09:32

    У пожару који је ноћас избио у породичној кући у насељу Карађорђево у Мокром, општина Пале, смртно су страдали тридесеттрогодишња жена и осмогодишње дијете. Командир Одјељења ватрогасне јединице...

Источно Сарајево
У пожару у Мокром изгорјели мајка и дијете

Додао је да су пријаву да гори кућа у Мокром добили јуче у 00.50 часова и одмах послали екипу на терен.

- Отишло је једно возило ватрогасаца и на лицу мјесту затечена је кућа захваћена пожаром. Информисани да се у кући можда налази жена и дијете. Кућа је била сва у пламену, горио је цијели спрат и није се могло одмах ући - истакао је Божић.

Додао је да су након 45 минута пожар локализован и успјели да уђу у кућу.

- По уласку смо у у дјечијој соби су затекли два угљенисана тијела, једно дјечије, а друго од мајке. Цијели спрат је изгорио као и приземље у којем  само један просторија није горила, али је унутра све уништено од топлоте -рекао је Божић.

Истакао је да су ватру гасили од око један час иза поноћи па све до 3.45 часова.

Он није могао да говори о узроцима пожара те је истакао да је у кући све изгорјело толико да се и не може видјети како и гдје је букнула ватра тако да ће то утврдити вјештаци.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић потврдила је да су у пожару страдала два лица.

- Полицијској станици Пале 15. јануара око 1.30 часова пријављено је да је у мјесту Мокро, општина Пале, дошло до избијања пожара у породичној кући. На лице мјеста изашли су полицијски службеници Полицијске станице Пале и припадници Територијалне ватрогасне јединице Пале који су локализовали пожар. У пожару су смртно страдали тридесеттрогодишња жена и осмогодишње дијете. Увиђај у присуству судског вјештака је у току након чега ће се знати тачан узрок пожара. О свему обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву - рекла је Стокановићева.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Goran 16.01.2024. 12:43
    Ne daj Boze nikome zivom da se to desi
  • Generic placeholder image
    Krle 15.01.2024. 18:23
    Tuga i velika žalost i da dragi Bog dadne utjehu preživjelim članovima porodice. U ovoj teškoj nesreći i stradanju dobri i plemeniti ljudi treba da priskoče pomoć da prežive strahotu koju su doživjeli. Vidim i lokalna zajednica na čelu sa načelnikom obećala je pomoći i svaka im čast.
Повезане вијести
Гусларско вече у Мокром 10. маја Гусларско вече у Мокром 10. маја
Локализован пожар у селу Кула Локализован пожар у селу Кула
Ухапшено осам људи у вези са пожаром у ноћном клубу Ухапшено осам људи у вези са пожаром у ноћном клубу
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    12h 36m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 20m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    6h 5m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    3h 4m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    23h 47m
    0