У пожару у Мокром изгорјели мајка и дијете

15.01.2024. 09:32
0
ИЗВОР: srna.rs/katera.news

У пожару који је ноћас избио у породичној кући у насељу Карађорђево у Мокром, општина Пале, смртно су страдали тридесеттрогодишња жена и осмогодишње дијете.

Командир Одјељења ватрогасне јединице са Пала Горан Божић рекао је Срни да су у ноћашњем пожару у Мокром изгорјели мајка и дијете, као и комплетно приземље и спрат лијевог дијела дуплекс куће.

Према његовим ријечима, пожар није примијећен на вријеме јер је било глуво доба ноћи, када нико није био будан.

- Како имамо информацију, настрадала мајка је пробудила мужа који је изнио двоје дјеце, свекрву, свекра, али је она је нажалост остала са трећим дјететом и није успјела изаћи - рекао је Божић.

Он истиче да су пријаву да гори кућа у Мокром добили у 00.50 часова.

- Отишло је једно возило ватрогасаца и на лицу мјесту затечена је кућа захваћена пожаром. Тада смо информисани да се у кући можда налази жена и дијете. Гасило се са спољашње стране након чега смо добили појачање и ушлу у кућу - истакао је Божић.

Он је рекао да је након 45 минута пожар локализован и у дјечијој соби су затекли два угљенисана тијела, једно дјечије, а друго од мајке.

Божић каже да је гашење пожара трајало јутрос до 3.45 часова.

Према његовим ријечима, у питању је лијеви дуплекс куће и комплетно је изгорјело приземље и спрат куће, а штета осим материјалне јесу страдала људска лица.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић изјавила је раније Срни да увиђај врше полиција, тужилац и судски вјештак, након чега ће бити познат узрок пожара.

Према подацима Ватрогасне јединице на Сокоцу, на гашењу пожара у породичној кући вишечлане породице у периоду од 00.50 до 4.30 часова, учествовало је пет ватрогасаца са три возила.

- Пожар је захватио два спрата куће, на кући је причињена велика материјална штета, поткровље и кров су остали сачувани. Узрок пожара није познат – наведено је раније.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    10h 43m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 27m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    1h 11m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    4h 12m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    21h 54m
    0