У пожару у Мокром изгорјели мајка и дијете

15.01.2024. 09:32
0
ИЗВОР: srna.rs/katera.news

У пожару који је ноћас избио у породичној кући у насељу Карађорђево у Мокром, општина Пале, смртно су страдали тридесеттрогодишња жена и осмогодишње дијете.

Командир Одјељења ватрогасне јединице са Пала Горан Божић рекао је Срни да су у ноћашњем пожару у Мокром изгорјели мајка и дијете, као и комплетно приземље и спрат лијевог дијела дуплекс куће.

Према његовим ријечима, пожар није примијећен на вријеме јер је било глуво доба ноћи, када нико није био будан.

- Како имамо информацију, настрадала мајка је пробудила мужа који је изнио двоје дјеце, свекрву, свекра, али је она је нажалост остала са трећим дјететом и није успјела изаћи - рекао је Божић.

Он истиче да су пријаву да гори кућа у Мокром добили у 00.50 часова.

- Отишло је једно возило ватрогасаца и на лицу мјесту затечена је кућа захваћена пожаром. Тада смо информисани да се у кући можда налази жена и дијете. Гасило се са спољашње стране након чега смо добили појачање и ушлу у кућу - истакао је Божић.

Он је рекао да је након 45 минута пожар локализован и у дјечијој соби су затекли два угљенисана тијела, једно дјечије, а друго од мајке.

Божић каже да је гашење пожара трајало јутрос до 3.45 часова.

Према његовим ријечима, у питању је лијеви дуплекс куће и комплетно је изгорјело приземље и спрат куће, а штета осим материјалне јесу страдала људска лица.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић изјавила је раније Срни да увиђај врше полиција, тужилац и судски вјештак, након чега ће бити познат узрок пожара.

Према подацима Ватрогасне јединице на Сокоцу, на гашењу пожара у породичној кући вишечлане породице у периоду од 00.50 до 4.30 часова, учествовало је пет ватрогасаца са три возила.

- Пожар је захватио два спрата куће, на кући је причињена велика материјална штета, поткровље и кров су остали сачувани. Узрок пожара није познат – наведено је раније.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на Матеју Радовића не блиједи Сјећање на Матеју Радовића не блиједи
Удар грома направио велику материјалну штету на кући породице Матовић у Источној Илиџи (ФОТО) Удар грома направио велику материјалну штету на кући породице Матовић у Источној Илиџи (ФОТО)
Нема продаје земље на Јахорини, на потезу Влада Републике Српске Нема продаје земље на Јахорини, на потезу Влада Републике Српске
Најчитаније
 • Сјећање на Матеју Радовића не блиједи
  46m
  3
 • Убијене двије особе, једна повријеђена
  14h 48m
  0
 • Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
  21h 19m
  7
 • Петар Бојовић - слављен и понижен
  1h 22m
  1
 • Удар грома направио велику материјалну штету на кући породице Матовић у Источној Илиџи (ФОТО)
  3h 40m
  0