Нови инцидент на Космету: Албанци претукли српског младића

11.09.2023. 20:50
0
ИЗВОР: srna.rs

Двадесетогодишњи Страхиња Петровић из Грачанице рекао је да су га напала и претукла тројица Албанаца и да је због батина изгубио свијест. Напад на српског младића догодио се синоћ око 19.00 часова на путу за оближње село Добротин.

Петровић је рекао за РТС да га је у вожњи претекао црни "бмв" караван, блокирао пут, те су га потом напали возач који је имао четрдесетак година и двојица од око 20 година.

- Кренуо је према мени, викао је, ја сам га питао који је проблем. Он ме је из све снаге шаком ударио по глави. Када сам дошао при себи видео сам да су ту још двојица са њим и они су хтели да ме ударају - испричао је Петровић.

Он је навео да није упамтио пуну регистарску ознаку аутомобила, али да је видио таблице са почетним бројем 01, што указује да је власник аутомобила из приштинског округа.

Када је дошао свијести, видио је двије дјевојке које су се убјеђивале са нападачима и одвукле их у аутомобил, који се потом удаљио са мјеста догађаја.

Страхињи је у помоћ притекао Србин из Добротина који је обавијестио полицију, а помоћ му је указана на Одјељењу хирургије у Грачаници, одакле је пребачен у Косовску Митровицу.

Он је навео да никада није имао никаквих проблема са Албанцима, да избјегава конфликте и да је разлог напада на њега могао да буде једино то што вози аутомобил са таблицама крагујевачке регистрације.

Иако је случај пријавио полицији, не вјерује да ће нападачи бити откривени и процесуирани.

Петровић са двојицом млађе браће живи у Грачаници, гдје се о њима стара стриц, након што су у трагичној несрећи изгубили родитеље.

Коментари 0
Повезане вијести
Графити терористичке ОВК на цркви у Крајишту Графити терористичке ОВК на цркви у Крајишту
На свака три дана по један етнички мотивисан напад на Србе На свака три дана по један етнички мотивисан напад на Србе
Србин који је претучен: Албанац ме напао без разлога, а мене и оца су ухапсили Србин који је претучен: Албанац ме напао без разлога, а мене и оца су ухапсили
Најчитаније
 • Ватрогасци из Источног Сарајева потресном поруком опростили се од младог колеге
  21h 7m
  0
 • Убијене двије особе, једна повријеђена
  9h 36m
  0
 • Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
  16h 7m
  6
 • Мостарка има рак који је метастазирао, а и супруг јој је тешко болестан: Помозимо јој у лијечењу
  20h 22m
  0
 • Путниче намјерниче, ако пролазиш кроз Улм сврати на српско војничко гробље
  10h 38m
  1