Нови налази потврдили: Мали јунак Мак побиједио рак

27.09.2019. 09:48
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Налази крви и ултразвук осмогодишњег Мака Хасића, којем је у марту прошле године дијагностификована ријетка врста рака Буркитов лимфом, су уредни, као и снимак плућа.

-Управо сам примила вијест из болнице за посљедњи снимак који смо чекали. Снимак плућа, јуче (сриједа) су нам саопштили да су налази крви и ултразвук уредни, малоприје су нам потврдили да су и плућа чиста. Неке вакцине већ знамо да неће морати поновити, за неке још чекамо да буду готове анализе. Углавном неће морати радити читаву ревакцинацију-, написала је Макова мајка.

Додала је и да ће овај храбри дјечак имати контролу за мјесец дана у Сарајеву, а идућу за два мјесеца у Истанбулу.

-Биће потребно још неко вријеме за Макове рехабилитације, па планирамо боравити на некој од наших планина. Чекамо да буде готов налаз осталих антитијела и отпусно писмо и крећемо кући. Мак вам шаље срце и све вас љубимо-, наводи мајка, преноси Radiosarajevo.ba.

Крајем августа ПЕТи МРИ снимци су показали да нема активних ћелија рака. У Истанбулу је остао до сада, чекајући горе поменуте налазе који су потврдили да је Мак из ове битке изашао као велики побједник.

Подсјетимо, дјечаку је крајем марта дијагностификован риједак и агресиван облик не-Хочкинов лимфома под називом Буркитов лимфом у четвртом стадијуму. Ради се о брзоширећем тумору, који је овај дјечак успио побиједити.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјајне вијести из Истанбула: Налази крви маленог Мака Хасића бољи од очекиваног Сјајне вијести из Истанбула: Налази крви маленог Мака Хасића бољи од очекиваног
Храбри Мак се вратио кући: Учитељица и другари му приредили изненађење Храбри Мак се вратио кући: Учитељица и другари му приредили изненађење
Најчитаније
  • Слани мафини
    8h 2m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 57m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 51m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    21h 0m
    3
  • Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
    9h 10m
    0