Novi nalazi potvrdili: Mali junak Mak pobijedio rak

27.09.2019. 09:48
0
IZVOR: nezavisne.com

Nalazi krvi i ultrazvuk osmogodišnjeg Maka Hasića, kojem je u martu prošle godine dijagnostifikovana rijetka vrsta raka Burkitov limfom, su uredni, kao i snimak pluća.

-Upravo sam primila vijest iz bolnice za posljednji snimak koji smo čekali. Snimak pluća, juče (srijeda) su nam saopštili da su nalazi krvi i ultrazvuk uredni, maloprije su nam potvrdili da su i pluća čista. Neke vakcine već znamo da neće morati ponoviti, za neke još čekamo da budu gotove analize. Uglavnom neće morati raditi čitavu revakcinaciju-, napisala je Makova majka.

Dodala je i da će ovaj hrabri dječak imati kontrolu za mjesec dana u Sarajevu, a iduću za dva mjeseca u Istanbulu.

-Biće potrebno još neko vrijeme za Makove rehabilitacije, pa planiramo boraviti na nekoj od naših planina. Čekamo da bude gotov nalaz ostalih antitijela i otpusno pismo i krećemo kući. Mak vam šalje srce i sve vas ljubimo-, navodi majka, prenosi Radiosarajevo.ba.

Krajem avgusta PETi MRI snimci su pokazali da nema aktivnih ćelija raka. U Istanbulu je ostao do sada, čekajući gore pomenute nalaze koji su potvrdili da je Mak iz ove bitke izašao kao veliki pobjednik.

Podsjetimo, dječaku je krajem marta dijagnostifikovan rijedak i agresivan oblik ne-Hočkinov limfoma pod nazivom Burkitov limfom u četvrtom stadijumu. Radi se o brzoširećem tumoru, koji je ovaj dječak uspio pobijediti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjajne vijesti iz Istanbula: Nalazi krvi malenog Maka Hasića bolji od očekivanog Sjajne vijesti iz Istanbula: Nalazi krvi malenog Maka Hasića bolji od očekivanog
Hrabri Mak se vratio kući: Učiteljica i drugari mu priredili iznenađenje Hrabri Mak se vratio kući: Učiteljica i drugari mu priredili iznenađenje
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 13m
    0
  • Slani mafini
    13h 34m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 29m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 23m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 52m
    0