Нови проблем за Надала

25.10.2023. 20:00
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Рафаел Надал против Новака Ђоковића у првом колу Аустралијан опена? Могуће је. Шпанац је у великим проблемима због лошег стања на ранг-листи и дуге паузе, па тако постоји шанса да на старту првог Гренд слема сезоне игра против Новака, Алкараза или неког од играча из самог врха.

Он је тренутно 242. играч свијета, али би у вријеме одигравања Аустралијан опена могао да падне и испод 600. позиције на АТП ранг листи. Добра вијест за њега јесте та да може да користи "заштићен ранг" и то значи да може да уђе у главни жријеб без играња квалификација, али не може да буде међу носиоцима. То би био велики ударац за Рафу.

Додуше, треба истаћи и да још увијек није сигурно хоће ли Надал уопште играти у Мелбурну. Директор турнира Крег Тајли рекао је да ће Рафа да учествује на такмичењу, па је онда стигао демант шпанског играча. Он је најавио да ће наредна година да буде посљедња у његовој каријери, а послије ових информација можда и пропусти Аустралијан опен.

Коментари 0
Повезане вијести
Надал у осмини финала Мадрида Надал у осмини финала Мадрида
Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО) Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
Наталија Сулавер освојила златну медаљу у Бањалуци Наталија Сулавер освојила златну медаљу у Бањалуци
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    19h 8m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    19h 52m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    23h 57m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    9h 28m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    13h 32m
    0