Нови скандал у Влади Српске, министар који је прећутао саобраћајку са смртним исходом

23.12.2022. 10:24
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Ако је (прећутана) саобраћајна несрећа са смртним исходом разлог за оставку, онда Дадо Доган неће бити једини министар који ће отићи из нове Владе Републике Српске и прије него што задужи кабинет.

Како Српскаинфо ексклузивно сазнаје, готово исто се десило и новоименованом министру рада и борачко инвалидске заштите, из Приједора, Драгославу Кабићу (СНСД).

Извори тврде да се несрећа десила прије отприлике 15 година, на путу према Прњавору, а у аутомобили су били Кабић и његов тада најбољи пријатељ.

– У несрећи је настрадао пријатељ. Тај моменат је Кабићу заувијек промијенио живот, више није био исти човјек – прича наш саговорник из Приједора.

Како тврде наши извори, Кабић је пресуђен за саобраћајну несрећу, али због протока времена нисмо успјели да сазнамо да ли је лежао у затвору. Према неким изворима, био је у затвору у Фочи, а према другима је успио да ова случај избрише из судске евиденције.

Позвали смо Кабића, с намјером да из прве руке провјеримо како се све десило, али није био расположен за изјаву.

– То је приватна ствар, зашто питате? – рекао је.

Када смо га подсјетили да је његов случај готово исти као и случај министра Даде Догана, који га је коштао функције, Кабић је кратко одговорио: „Не бих о томе причао. Не могу вам ништа рећи, стварно. Хвала“.

Слика

Фото: Бојана Мајсторовић/ RINGIER

Подсјећамо, прави скандал је настао у тек именованој Влади Републике Српске када је предсједник Републике, Милорад Додик, затражио од премијера Радована Вишковића да разријеши министра породице, омладине и спорта Даду Догана из СП, ако сам не поднесе оставку. Разлог – наводно нико није знао да је Доган 2016. осуђен на годину дана затвора за саобраћајку са смртним исходом 2012. године. Доган је јуче најавио да ће сам поднијети оставку. 

Остаје да се види да ли ће лидер СНСД и предсједник РС, Милорад Додик, имати исте критеријуме за све, односно да ли ће и од свог министра Драгослава Кабића затражити да се сам повуче. Како не би био разријешен.

Ово значи да смо у Влади РС, која је именована прије само два дана, имали чак три министра која су раније осуђивана. Осим двојице поменутих, то је свакако и Петар Ђокић, који је поодавно осуђиван због тога што је његова фирма у Брчком крала импулсе од Телекома РС. Међутим, и Ђокићу је овај случај брисан из евиденције, тако да је законски „чист“.

Дакле, не постоји законска препрека да било ко од њих буде министар. Овдје је питање да ли иста правила важе за све, или само за Даду Догана?

Пише: Слободан Попадић

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mileee 24.12.2022. 13:07
    Šta je sa Đokićem i on je nekada krivično osuđivan.
Повезане вијести
Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ
ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове
Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    15h 12m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    17h 31m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    17h 58m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    20h 38m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    13h 19m
    0