Нови удар на потрошаче: Скупљи хљеб и пецива

19.09.2019. 14:36
0
ИЗВОР: БН

Поједине пекаре на подручју бањалучке регије подигле су цијене својих производа до 20 фенинга, док остале цјеновнике планирају кориговати до краја године.  

Досадашња поскупљења пекарских производа углавном су била посљедица виших цијена брашна, али према ријечима пекара, комунални намети који оптерећују пословање, натјерали су их да ових дана подигну цијене хљеба и пецива.

Разлог је, како тврде, и повећање плата радницима.

– Поскупјеле су све комуналне накнаде, што је довело до већих трошкова производње, тако да смо се одлучили на повећање цијена, које смо ускладили са другим пекарама на тржишту – рекао је власник бањалучке пекаре „Марчело“ Жељко Поповић.

Власник предузећа „Крајина клас“, у оквиру којег послују пекаре „Мања“, Саша Тривић рекао је да ће цјеновнике засигурно кориговати до краја године. Он каже да је разлог за то раст плата у Српској.

– Ми смо цијене посљедњи пут повећали у мају, али до краја године доћи ће до новог поскупљења појединих производа, не свих. Биће то незнатан раст, од пет до десет фенинга у просјеку. Више цијене пекарских производа су неминовне због раста плата радника. То је главни разлог – рекао је Тривић који тврди да су цијене струје и других комуналија у другом плану.

На подручју Семберије цијене хљеба и осталих пецива за сада мирију, али пекари још не могу са сигурношћу рећи шта ће се дешавати у идућем периоду.

Предсједник Удружења пекара регије Бијељина Раденко Пелемиш каже да је цијена пекарских производа тренутно стабилна, као и цијена брашна.

– Надамо се да неће доћи до поскупљења ни хљеба ни брашна. Нема најава за то, али видјећемо шта ће бити у наредном период – рекао је Пелемиш. Он каже да ће у случају поскупљења струје то ићи на уштрб пекара, преноси Глас Српске.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Фебруарске цијене веће за 0,5 одсто од јануарских Фебруарске цијене веће за 0,5 одсто од јануарских
Поскупљују ћевапи, цијена велике порције иде у небо Поскупљују ћевапи, цијена велике порције иде у небо
Поскупљења испразнила потрошачку корпу Поскупљења испразнила потрошачку корпу
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 14m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 56m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 29m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 3m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    22h 48m
    3