Ново у Источном Сарајеву, ново на Тргу „Србија“

02.01.2022. 12:31
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Трг „Србија“ из дана у дан постаје све препознатљивији симбол општине Источно Ново Сарајево.

Након отварања спортске дворане, ничу садржаји који ће „живот“ трга учинити богатијим, а грађанима олакшати задовољавање разних потреба.

Од сутра, град је богатији за једну нову здравствену установу, апотеку „Центар здравља“.  Упечатљив је ћирилични натпис по којем је ова апотека већ препознатљива, што је за сваку похвалу у мору прича о чуварима ћирилице, а чувара је тако мало.

За сваку је похвалу и шест радних мјеста. Особље апотеке чине три магистра фармације и три фармацеутска техничара.

Основ стратегије пословања апотеке „Центар здравља“ јесте да то не буде пука продавница лијекова илити трговина, већ озбиљна здравствена установа која ће бити на услузи грађанима код тако осјетљивих потреба. Зато јесте слоган апотеке: Апотека „Центар здравља“ -центар Вашег здравља...

- Надам се да ћемо успјешно одговорити изазовима одговорности посла који је пред нама и да ћемо  бити препознатљиви као добар пословни субјект нашег града - рекли су нам из ове здравствене установе.

Дакле, од сутра на Тргу „Србија“, од 7.30 до 23.30 сваког радног дана и од 8.00 до 18.00 часова суботом и недјељом, ЗУ „Центар здравља“ обећава добре примјере апотекарске праксе и много више од пуког издавања лијекова.

Комплетан тим апотеке спреман је прихватити изазов едукације односно сарадњу са средњом стручном фармацеутском школом и омогућити ученицима  обављање практичне наставе, што је свакако тенденција у реформи стручних школа.

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    20h 11m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    17h 40m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    11h 54m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    16h 58m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    8h 6m
    0