Novo u Istočnom Sarajevu, novo na Trgu „Srbija“

02.01.2022. 12:31
0
IZVOR: KATERA

Trg „Srbija“ iz dana u dan postaje sve prepoznatljiviji simbol opštine Istočno Novo Sarajevo.

Nakon otvaranja sportske dvorane, niču sadržaji koji će „život“ trga učiniti bogatijim, a građanima olakšati zadovoljavanje raznih potreba.

Od sutra, grad je bogatiji za jednu novu zdravstvenu ustanovu, apoteku „Centar zdravlja“.  Upečatljiv je ćirilični natpis po kojem je ova apoteka već prepoznatljiva, što je za svaku pohvalu u moru priča o čuvarima ćirilice, a čuvara je tako malo.

Za svaku je pohvalu i šest radnih mjesta. Osoblje apoteke čine tri magistra farmacije i tri farmaceutska tehničara.

Osnov strategije poslovanja apoteke „Centar zdravlja“ jeste da to ne bude puka prodavnica lijekova iliti trgovina, već ozbiljna zdravstvena ustanova koja će biti na usluzi građanima kod tako osjetljivih potreba. Zato jeste slogan apoteke: Apoteka „Centar zdravlja“ -centar Vašeg zdravlja...

- Nadam se da ćemo uspješno odgovoriti izazovima odgovornosti posla koji je pred nama i da ćemo  biti prepoznatljivi kao dobar poslovni subjekt našeg grada - rekli su nam iz ove zdravstvene ustanove.

Dakle, od sutra na Trgu „Srbija“, od 7.30 do 23.30 svakog radnog dana i od 8.00 do 18.00 časova subotom i nedjeljom, ZU „Centar zdravlja“ obećava dobre primjere apotekarske prakse i mnogo više od pukog izdavanja lijekova.

Kompletan tim apoteke spreman je prihvatiti izazov edukacije odnosno saradnju sa srednjom stručnom farmaceutskom školom i omogućiti učenicima  obavljanje praktične nastave, što je svakako tendencija u reformi stručnih škola.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pioniri Slavije na pola puta do finala Pioniri Slavije na pola puta do finala
Prikazan dokumentarni film povodom 30 godina Istočnog Novog Sarajeva Prikazan dokumentarni film povodom 30 godina Istočnog Novog Sarajeva
Svečano predstavljena prva Škola izvrsnosti u Republici Srpskoj (FOTO) Svečano predstavljena prva Škola izvrsnosti u Republici Srpskoj (FOTO)
Najčitanije
 • Sokočani uhašeni zbog teške krađe
  17h 54m
  2
 • Upozorenje na nevrijeme - apel poljoprivrednicima
  13h 23m
  0
 • SIPA: Uhapšena jedna osoba zbog prevara u službi
  16h 25m
  1
 • Dojave o bombama širom Sarajeva
  18h 6m
  0
 • Trideset godina od kako su Vukašinoviće ubile komšije
  13h 28m
  2