Novo u Istočnom Sarajevu, novo na Trgu „Srbija“

02.01.2022. 12:31
0
IZVOR: KATERA

Trg „Srbija“ iz dana u dan postaje sve prepoznatljiviji simbol opštine Istočno Novo Sarajevo.

Nakon otvaranja sportske dvorane, niču sadržaji koji će „život“ trga učiniti bogatijim, a građanima olakšati zadovoljavanje raznih potreba.

Od sutra, grad je bogatiji za jednu novu zdravstvenu ustanovu, apoteku „Centar zdravlja“.  Upečatljiv je ćirilični natpis po kojem je ova apoteka već prepoznatljiva, što je za svaku pohvalu u moru priča o čuvarima ćirilice, a čuvara je tako malo.

Za svaku je pohvalu i šest radnih mjesta. Osoblje apoteke čine tri magistra farmacije i tri farmaceutska tehničara.

Osnov strategije poslovanja apoteke „Centar zdravlja“ jeste da to ne bude puka prodavnica lijekova iliti trgovina, već ozbiljna zdravstvena ustanova koja će biti na usluzi građanima kod tako osjetljivih potreba. Zato jeste slogan apoteke: Apoteka „Centar zdravlja“ -centar Vašeg zdravlja...

- Nadam se da ćemo uspješno odgovoriti izazovima odgovornosti posla koji je pred nama i da ćemo  biti prepoznatljivi kao dobar poslovni subjekt našeg grada - rekli su nam iz ove zdravstvene ustanove.

Dakle, od sutra na Trgu „Srbija“, od 7.30 do 23.30 svakog radnog dana i od 8.00 do 18.00 časova subotom i nedjeljom, ZU „Centar zdravlja“ obećava dobre primjere apotekarske prakse i mnogo više od pukog izdavanja lijekova.

Kompletan tim apoteke spreman je prihvatiti izazov edukacije odnosno saradnju sa srednjom stručnom farmaceutskom školom i omogućiti učenicima  obavljanje praktične nastave, što je svakako tendencija u reformi stručnih škola.

Komentari 0
Povezane vijesti
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    12h 11m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    11h 6m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    5h 54m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    7h 0m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    15h 28m
    0