Новогодишњи пакетићи за око 800 дјеце из Источне Илиџе

13.12.2022. 13:25
0
ИЗВОР: katera.news

Општина Источна Илиџа и ове године, у оквиру Никољданских свечаности", организује подјелу пакетиће за дјеци у предшколским установама „Нова радост“, „Машин свијет“ и „Игра ми је храна“, као и дјецу која не похађају предшколске установе, а узраста су до пет година.

Стручни сарадник у овој општини Невена Регоје Кулашинац на данашњој конференцији навела је да ће бити подијељено преко 800 пакетића за малишане из Источне Илиџе.

 - У четвртак, 15. децембра, у јутарњим часовима биће организована подјела пакетића дјеци у предшколским установама, а истог дана од 17.00 часова у Спортској сали у Касиндолу биће уприличена подјела пакетића дјеци која не похађају предшколске установе, а узраста су до пет година – објаснила је Регоје Кулашинац.

 

Вршилац дужности ЈУ Центра за културу и информисање Источна Илиџа Божидар Новаковић изјавио је да Никољданске свечаности постају традиционална манифестација.

- Посебну ноту Никољданским свечаностима даће глумац из Дјечијег позоришта Републике Српске Саша Терзић. Дјеца ће имати прилику и да се друже са ликом Светог Николе и сазнају нешто више о овом светитељу – рекао је он.

Сва дјеца која не преузму пакетиће у Спортској сали у Касиндолу моћи ће то учинити у просторијама Црвеног крста Источна Илиџа у Улици Иве Андрића, на Добрињи 4 од петка, 16. децембра 2022. године, у периоду од 9.00 до 13.00 часова.

Потребно је да родитељи на додјелу пакетића или приликом преузимања истих у просторијама Црвеног крста понесу на увид здравствену књижицу или родни лист дјетета. За дјецу у предшколским установама идентификациони документи нису потребни, навели су из ове општине.

Коментари 0
Повезане вијести
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    12h 27m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    12h 41m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    14h 58m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    12h 33m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    4h 48m
    0