Novogodišnji paketići za oko 800 djece iz Istočne Ilidže

13.12.2022. 13:25
0
IZVOR: katera.news

Opština Istočna Ilidža i ove godine, u okviru Nikoljdanskih svečanosti", organizuje podjelu paketiće za djeci u predškolskim ustanovama „Nova radost“, „Mašin svijet“ i „Igra mi je hrana“, kao i djecu koja ne pohađaju predškolske ustanove, a uzrasta su do pet godina.

Stručni saradnik u ovoj opštini Nevena Regoje Kulašinac na današnjoj konferenciji navela je da će biti podijeljeno preko 800 paketića za mališane iz Istočne Ilidže.

 - U četvrtak, 15. decembra, u jutarnjim časovima biće organizovana podjela paketića djeci u predškolskim ustanovama, a istog dana od 17.00 časova u Sportskoj sali u Kasindolu biće upriličena podjela paketića djeci koja ne pohađaju predškolske ustanove, a uzrasta su do pet godina – objasnila je Regoje Kulašinac.

 

Vršilac dužnosti JU Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža Božidar Novaković izjavio je da Nikoljdanske svečanosti postaju tradicionalna manifestacija.

- Posebnu notu Nikoljdanskim svečanostima daće glumac iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske Saša Terzić. Djeca će imati priliku i da se druže sa likom Svetog Nikole i saznaju nešto više o ovom svetitelju – rekao je on.

Sva djeca koja ne preuzmu paketiće u Sportskoj sali u Kasindolu moći će to učiniti u prostorijama Crvenog krsta Istočna Ilidža u Ulici Ive Andrića, na Dobrinji 4 od petka, 16. decembra 2022. godine, u periodu od 9.00 do 13.00 časova.

Potrebno je da roditelji na dodjelu paketića ili prilikom preuzimanja istih u prostorijama Crvenog krsta ponesu na uvid zdravstvenu knjižicu ili rodni list djeteta. Za djecu u predškolskim ustanovama identifikacioni dokumenti nisu potrebni, naveli su iz ove opštine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO) Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
Najčitanije
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    2h 44m
    0
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    6h 47m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    8h 51m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    21h 27m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    6h 5m
    0