Нуждић: Ослобађањем Дрековића изгубљена вјера у правду

17.05.2023. 14:32
2
ИЗВОР: srna.rs

Ослобађајућом пресудом Рамизу Дрековићу показано је да пред Судом БиХ нема правде ни правичности и настављена пракса ослобађања оних који су оптужени да су починили злочине над Србима, изјавио је Срни вршилац дужности директора Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Виктор Нуждић.

- Нажалост, вијест у овом времену била би да је неко од налогодаваца и непосредних извршилаца осуђен за злочине над Србима. Постала је устаљена пракса да се такви ослобађају - навео је Нуждић.

Нуждић је истакао да је Суд БиХ наставио праксу Хашког трибунала, који је ослобађао оне који су чинили злочине над Србима.

- Оно што нама преостаје јесте да документујемо сва страдања српског народа. Републички центар то ради и радиће - да будућим генерацијама оставимо стварне податке и аргументе шта се дешавало деведесетих година на овом подручју. Евидентно је, а сада и свима јасно, да овдје пред оваквим судом никада неће бити утврђена било каква истинита чињеница о рату у БиХ - навео је Нуждић.

Некадашњи командант Четвртог корпуса такозване Армије БиХ Рамиз Дрековић, оптужен за ратни злочин над српским цивилима на подручју Калиновика 1995. године, ослобођен је данас у Суду БиХ првостепеном пресудом.

Оптужница Тужилаштва БиХ теретила је Дрековић да је у прољеће 1995. године издао директну, строго повјерљиву наредбу артиљеријским јединицама на ширем подручју општине Коњиц да изврше неселективно гранатирање Калиновика, насељеног Србима, у чему је петнаестогодишње дјете убијено а теже и лакше рањено више дјеце и одраслих лица, те разорено више објеката.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Ahahahah... 17.05.2023. 18:28
    ...to ti, Nuždiću, tek sad shvatio?
  • Generic placeholder image
    Romanija 17.05.2023. 15:27
    Slušaš li advokate Drekovica. Zahvaljuju se arhivu RS. Srbi će rodjenu majku prodati. Kod federacije imali opstrukciju.
    Stara ljudi su govorili.
    “Sturili se ko šareni konji”. I mi Srbi.
Повезане вијести
Свједок на суђењу Буљубашићу и осталима испричао како је нападнуто српско село Свједок на суђењу Буљубашићу и осталима испричао како је нападнуто српско село
Данас наставак суђење за злочине у Добровољачкој улици Данас наставак суђење за злочине у Добровољачкој улици
Суд БиХ одбио жалбу СНСД-а: Гласачки листић ПДП важећи Суд БиХ одбио жалбу СНСД-а: Гласачки листић ПДП важећи
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 55m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 54m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 30m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 51m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 34m
    9