Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске

15.05.2024. 13:32
0
ИЗВОР: katera.news

У Братунцу ће у суботу бити организовано обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске, која је сачувала српско становништво од страдања у сарајевској општини Хаџићи у Одбрамбено-отаџбинском рату.

У 12.00 часова биће служен парастос погинулим припадницима Игманске бригаде, док ће у 12.30 бити положено цвијеће и прислужене свијеће за покој душа погинулих и умрлих припадника ове бригаде.

Пошта ће бити одата на братуначком гробљу.

У 13.30 часова биће уприличен ручак у сали свечаног салона "Колосеум".

На братуначко гробље је након потписивања Дејтонског споразума и егзодуса Срба из сарајевских општина које су предате ФБиХ пренесено и поново сахрањено 187 српских бораца, од којих највише припадника Игманске бригаде.

За Дан Игманске бригаде одређен је 25. мај јер је тог датума 1992. године погинуло највише припадника ове бригаде у одбрани Хаџића и околине од велике муслиманске офанзиве која је изведена са више страна на положаје ове јединице и Хаџиће у цјелини.

Организатори овог обиљежавања су демобилисани борци Игманске бригаде, којих већи број живи у Братунцу и Борачка организација из овог мјеста.

Они су упутили позив бившим саборцима, породицама погинулих и умрлих бораца и грађанима да у суботу, 25. маја, дођу на братуначко гробље и одају пошту погинулим и умрлим борцима Игманске бригаде.

Коментари 0
Повезане вијести
Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи
Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови Наредних дана сунчано, у недјељу и понедјељак понегдје пљускови
Рођено 18 беба у Републици Српској Рођено 18 беба у Републици Српској
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 29m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 28m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    9h 4m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 25m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    11h 8m
    9