Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске

15.05.2024. 13:32
0
ИЗВОР: katera.news

У Братунцу ће у суботу бити организовано обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске, која је сачувала српско становништво од страдања у сарајевској општини Хаџићи у Одбрамбено-отаџбинском рату.

У 12.00 часова биће служен парастос погинулим припадницима Игманске бригаде, док ће у 12.30 бити положено цвијеће и прислужене свијеће за покој душа погинулих и умрлих припадника ове бригаде.

Пошта ће бити одата на братуначком гробљу.

У 13.30 часова биће уприличен ручак у сали свечаног салона "Колосеум".

На братуначко гробље је након потписивања Дејтонског споразума и егзодуса Срба из сарајевских општина које су предате ФБиХ пренесено и поново сахрањено 187 српских бораца, од којих највише припадника Игманске бригаде.

За Дан Игманске бригаде одређен је 25. мај јер је тог датума 1992. године погинуло највише припадника ове бригаде у одбрани Хаџића и околине од велике муслиманске офанзиве која је изведена са више страна на положаје ове јединице и Хаџиће у цјелини.

Организатори овог обиљежавања су демобилисани борци Игманске бригаде, којих већи број живи у Братунцу и Борачка организација из овог мјеста.

Они су упутили позив бившим саборцима, породицама погинулих и умрлих бораца и грађанима да у суботу, 25. маја, дођу на братуначко гробље и одају пошту погинулим и умрлим борцима Игманске бригаде.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
Заковане цијене тешко падају Заковане цијене тешко падају
Билећка бригада бранила своје на своме Билећка бригада бранила своје на своме
Најчитаније
 • Операција ''Лукавац 93'' - Трново, Бјелашница и Игман
  9h 18m
  4
 • Идентификован нападач на дијете и мајку због натписа "делије север"
  22h 13m
  12
 • Сјећање на некадашњи Дан младости – 25. мај (ВИДЕО)
  9h 20m
  2
 • Сукоб навијача у центру Сарајева
  22h 17m
  3
 • Мајка избола кћерку кад су дошли социјални радници
  5h 42m
  0