Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske

15.05.2024. 13:32
0
IZVOR: katera.news

U Bratuncu će u subotu biti organizovano obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske, koja je sačuvala srpsko stanovništvo od stradanja u sarajevskoj opštini Hadžići u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

U 12.00 časova biće služen parastos poginulim pripadnicima Igmanske brigade, dok će u 12.30 biti položeno cvijeće i prislužene svijeće za pokoj duša poginulih i umrlih pripadnika ove brigade.

Pošta će biti odata na bratunačkom groblju.

U 13.30 časova biće upriličen ručak u sali svečanog salona "Koloseum".

Na bratunačko groblje je nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma i egzodusa Srba iz sarajevskih opština koje su predate FBiH preneseno i ponovo sahranjeno 187 srpskih boraca, od kojih najviše pripadnika Igmanske brigade.

Za Dan Igmanske brigade određen je 25. maj jer je tog datuma 1992. godine poginulo najviše pripadnika ove brigade u odbrani Hadžića i okoline od velike muslimanske ofanzive koja je izvedena sa više strana na položaje ove jedinice i Hadžiće u cjelini.

Organizatori ovog obilježavanja su demobilisani borci Igmanske brigade, kojih veći broj živi u Bratuncu i Boračka organizacija iz ovog mjesta.

Oni su uputili poziv bivšim saborcima, porodicama poginulih i umrlih boraca i građanima da u subotu, 25. maja, dođu na bratunačko groblje i odaju poštu poginulim i umrlim borcima Igmanske brigade.

Komentari 0
Povezane vijesti
Novi napredak na "Vebometriksovoj" rang-listi Novi napredak na "Vebometriksovoj" rang-listi
Narednih dana sunčano, u nedjelju i ponedjeljak ponegdje pljuskovi Narednih dana sunčano, u nedjelju i ponedjeljak ponegdje pljuskovi
Rođeno 18 beba u Republici Srpskoj Rođeno 18 beba u Republici Srpskoj
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    11h 0m
    3
  • Zemljotres u BiH
    12h 35m
    0
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    20h 59m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    19h 56m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    14h 39m
    9