Објављен "трејлер" филма о Томи Здравковићу (ВИДЕО)

13.08.2021. 21:51
0
ИЗВОР: ТАНЈУГ
Угледни амерички магазин Варајети представља филм "Тома" Драгана Бјелогрлића као портрет чувеног српског пјевача и текстописца Томе Здравковића (1938-1991), познатог подједнако по својој музици и боемском начину живота.

Филм такође нуди увид у минула времена у бившој Југославији и приказује неке од најзначајнијих умјетника његове генерације.

Филм "Тома" Зорана Лисинца и Драгана Бјелогрлића, омаж чувеном пјевачу, имаће своју свјетску премијеру 20. августа на затварању Сарајево филм фестивала.

Глумачку поставу овог остварења, рађеног по сценарију Бјелогрлића, Николе Пејаковића и Маје Тодоровић, чине Милан Марић, Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Андрија Кузмановић, Сања Марковић, Паулина Манов, Милан Колак и Мирјана Карановић.

Бјелогрлић је открио Варајетију да је при истраживању за филм спровео низ приватних разговора с пријатељима и савременицима овог пјевача, као и са његовим братом, који је притом открио да су многе Здравковићеве најпознатије пјесме инспирисане његовим животом.

- Тома је био познат као ''пјесник душе''. Он је пјевао о свом контроверзном животу и његове пјесме садрже посебну врсту туге. Ја сам направио филм базиран на тој специфичној емоцији и покушао да откријем коријене њеног постојања - изјавио је Бјелогрлић за Варајети

Током више од 40 година каријере, Бјелогрлић се показао као плодан глумац, редитељ и продуцент.

Видео: Toma film/Youtube

Играо је у око 40 играних филмова и 20 телевизијских серија, а као редитељ се показао на филму и серији "Монтевидео, Бог те видео!", наставку "Монтевидео, видимо се!", као и серији "Сенке над Балканом" за коју је написао и сценарио.

Оснивач је продуцентске куће Кобра Филм у чијој продукцији је настао филм Срђана Драгојевића "Лепа села лепо горе" (1996), у којем је Бјелогрлић тумачио једну од главних улога и који је био српски кандидат за Оскара те године.

Коментари 0
Повезане вијести
Завршен филм о доктору Зорану Станковићу Завршен филм о доктору Зорану Станковићу
Пројекција руског филма о Светом Сави 18. марта у Палама Пројекција руског филма о Светом Сави 18. марта у Палама
Милош Биковић у трци за руског "Оскара" Милош Биковић у трци за руског "Оскара"
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    30m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    23h 54m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    20h 47m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    14h 38m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    22h 44m
    0