Објављена књига о Небојши Глоговцу

01.02.2021. 21:43
0
ИЗВОР: СРНА

Књига "Глоги", о непрежаљеном глумцу Небојши Глоговцу, аутора Александра Ђуришића, изашла је у издању куће "Вукотић медија" из Београда.

Како је живио, волио и плакао Небојша Глоговац неке су од централних тема којима се бави књига о глумцу, који је прије три године изгубио битку са тешком болешћу.

- Глоговац је био свој и неосвојив, давао се коме је хтео, а заузврат није тражио ништа -  наведено је у тексту који прати представљање књиге објављеном на сајту "Вукотић медија".

О Небојши Глоговцу у књизи говоре Војин Ћетковић, Наташа Нинковић, Аница Добра, Жарко Лаушевић, Раде Шербеџија, Никола Ђуричко, Никола Пејаковић, редитељи Вида Огњеновић, Паоло Мађели, Јагош Марковић, Александар Поповски.

У књизи говоре и жене које је глумац волио и које су њега вољеле, кумови, пријатељи, људи који су били са њим када није био на сцени, када се "саплитао" о сопствени таленат и када му је требало снаге да се попне на глумачки трон, са којег никада није сишао.

Свједочења најближих откривају непознате детаље из живота Небојше Глоговца: како је као момак радио у продавници музичких уређаја, шта му се све дешавало док је стопирао од Панчева до Београда, зашто му се на пријемном испиту на Академији тресла нога и како су за све велике улоге и највећи редитељи послије тога тражили и јурили баш њега.

Зашто је одбио Анђелину Џоли да заигра у њеном редитељском дебију "У земљи крви и меда" о рату у БиХ, а опет прихватио да буде Дража Михаиловић у серији "Равна Гора", Радоша Бајића, шта му је значила "Црвена звезда" и које су га страсти, осим мотора и кувања, још опсједале, све се то налази у књизи "Глоги", у издању "Вукотић медије".

У књизи су и први пут објављене пјесме које је велики глумац писао само за своју душу.

Телевизијски, филмски и позоришни глумац Небојша Глоговац преминуо је у Београду 9. фебруара 2018. године у 49. години послије краће болести.

Познат је по бројним улогама на телевизији и у позоришту за које је добио домаћа и међународна признања.Међу критичарима је важио за једног од најбољих глумаца у региону.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминуо отац Небојше Глоговца Преминуо отац Небојше Глоговца
Годишњица смрти великог Небојше Глоговца Годишњица смрти великог Небојше Глоговца
Маријана Петронић објавила нову књигу "Форе и метафоре" Маријана Петронић објавила нову књигу "Форе и метафоре"
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 1m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    23h 34m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    3h 34m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 11m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    3h 40m
    0