Објављена збирка поезије "Ишчашено перо" Бојане Марковић

03.06.2021. 14:46
0
ИЗВОР: Катера

Збирка поезије „Ишчашено перо“ новинарке и пјесника из Сокоца Бојане Марковић коначно је угледала свјетло дана, на радост и одушевљење великог броја љубитеља њене поезије.

Марковићева у разговору за портал Катера каже да су пратиоци на друштвеним мрежама уназад три године пратили њен рад, те да је „Фејсбук“ страница „Ишчашено перо“ којом она управља, побрала бројне симпатије људи.

- Захваљујући сарадницима и тиму Креативне радионице „Балкан“, пјесме су оживјеле и нашле се у мојој првој збирци поезије. Осјећај је посебан, свако је стварао нешто своје разумије тај вртлог емоција – каже Марковићева.

Слика

Фото: Приватна архива

Она каже да се у збирци поезије „Ишчашено перо“ налази 55 пјесама у које је настојала да пренесе слике живота, различите емоције, мисли, страхове са којима се сусреће сваки човјек.

- Мали експеримент је направљен и са пет прича које се налазе на зачељу књиге, сматрам да то даје посебну драж књизи и да ће читаоци у тим редовима моћи да пронађу себе, што је моја жеља од самог почетка писања. Да свако нађе мали дио, да га присвоји и сачува – истиче Марковићева.

Марковићева каже да је књигу издала Креативна радионица „Балкан“, коју чини тим људи из Београда, који се годинама професионално и одговорно баве издаваштвом.

- Предговор о књизи писала је новинарка и књижевница Зорица Тијанић, а велика ми је част што је детаљну рецензију за збирку сачинио наш еминентни писац Аћим Тодоровић. Неколико примјерака збирке достављено је Народној библиотеци Србије, што је за мене посебна част и привилегија – каже Бојана.

Слика

Фото: Приватна архива

Званична промоција књиге у медијима ће бити до краја јуна, а Бојана је жељела да на овај начин своју радост подијели искључиво са читаоцима портала Катера.

- Књиге ће ускоро бити доступне и у Народној библиотеци у Сокоцу, а одређени број издања планирам поклонити и школској библиотеци. Продаја ће наредних дана бити омогућена и на продајним мјестима у Сокоцу – каже Марковићева.

Сви који желе збирку поезије Бојане Марковић „Ишчашено перо“ могу јој се јавити путем „Фејсбук" странице или „Инстаграм“ профила под називом „Ишчашено перо“.

Достава књига је могућа и у другим општинама унутар и изван града Источно Сарајево.

 

 

Разговарао: Миљан Рашевић

Коментари 0
Повезане вијести
Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    22h 41m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    13h 1m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    23h 25m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    2h 14m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    2h 8m
    0