Objavljena zbirka poezije "Iščašeno pero" Bojane Marković

03.06.2021. 14:46
0
IZVOR: Katera

Zbirka poezije „Iščašeno pero“ novinarke i pjesnika iz Sokoca Bojane Marković konačno je ugledala svjetlo dana, na radost i oduševljenje velikog broja ljubitelja njene poezije.

Markovićeva u razgovoru za portal Katera kaže da su pratioci na društvenim mrežama unazad tri godine pratili njen rad, te da je „Fejsbuk“ stranica „Iščašeno pero“ kojom ona upravlja, pobrala brojne simpatije ljudi.

- Zahvaljujući saradnicima i timu Kreativne radionice „Balkan“, pjesme su oživjele i našle se u mojoj prvoj zbirci poezije. Osjećaj je poseban, svako je stvarao nešto svoje razumije taj vrtlog emocija – kaže Markovićeva.

Slika

Foto: Privatna arhiva

Ona kaže da se u zbirci poezije „Iščašeno pero“ nalazi 55 pjesama u koje je nastojala da prenese slike života, različite emocije, misli, strahove sa kojima se susreće svaki čovjek.

- Mali eksperiment je napravljen i sa pet priča koje se nalaze na začelju knjige, smatram da to daje posebnu draž knjizi i da će čitaoci u tim redovima moći da pronađu sebe, što je moja želja od samog početka pisanja. Da svako nađe mali dio, da ga prisvoji i sačuva – ističe Markovićeva.

Markovićeva kaže da je knjigu izdala Kreativna radionica „Balkan“, koju čini tim ljudi iz Beograda, koji se godinama profesionalno i odgovorno bave izdavaštvom.

- Predgovor o knjizi pisala je novinarka i književnica Zorica Tijanić, a velika mi je čast što je detaljnu recenziju za zbirku sačinio naš eminentni pisac Aćim Todorović. Nekoliko primjeraka zbirke dostavljeno je Narodnoj biblioteci Srbije, što je za mene posebna čast i privilegija – kaže Bojana.

Slika

Foto: Privatna arhiva

Zvanična promocija knjige u medijima će biti do kraja juna, a Bojana je željela da na ovaj način svoju radost podijeli isključivo sa čitaocima portala Katera.

- Knjige će uskoro biti dostupne i u Narodnoj biblioteci u Sokocu, a određeni broj izdanja planiram pokloniti i školskoj biblioteci. Prodaja će narednih dana biti omogućena i na prodajnim mjestima u Sokocu – kaže Markovićeva.

Svi koji žele zbirku poezije Bojane Marković „Iščašeno pero“ mogu joj se javiti putem „Fejsbuk" stranice ili „Instagram“ profila pod nazivom „Iščašeno pero“.

Dostava knjiga je moguća i u drugim opštinama unutar i izvan grada Istočno Sarajevo.

 

 

Razgovarao: Miljan Rašević

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    13h 23m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    11h 25m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    10h 18m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    10h 23m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    9h 26m
    1