Објављене цијене ски карата на Јахорини, дневне поскупиле за 5 КМ, а сезонске за 100 КМ

07.09.2019. 23:26
0
ИЗВОР: klix.ba

Олимпијски центар Јахорина већ је објавио цијене појединачних ски карата за наредну зимску сезону, а љубитељи скијања ове ће године за уживање на снијегу морати издвојити више новца.

Стална улагања у инфраструктуру и изградња нових садржаја резултовала су и већим цијенама појединачних ски карата за 2019/2020. годину па је тако дневна карта у јеку сезоне у односу на прошлу годину скупља за 5 КМ и износи 55 КМ за одрасле, а 45 КМ за дјецу.

Панорамска вожња одрасле скијаше коштаће 15 КМ, док је карта за коришћење ноћне стазе у јеку сезоне за одрасле 50 КМ, а за дјецу 40 КМ. 

Сезонска карта скупља за 100 КМ

Одраслима се сматрају особе које имају пуних 12 година, а у категорији дјеце су особе од 6 до 11 година. Млађи имају право на бесплатно скијање у пратњи једне одрасле особе.

Карта за појединачну вожњу жичаром се може искористити на жичари Пољице и Гондоли без скијашке опреме.

Слика

Сезонска карта за период понедјељак-петак скупља је за 100 КМ и износи 600 КМ, а за све дане је 950 КМ, што је поскупљење од 50 КМ.

Седмодневна карта је 250 КМ и за 13 КМ је скупља у односу на претходну годину.

Сезона почиње 12. децембра

На Јахорини су предвиђени попусти за власнике прошлогодишњих сезонских ски-пасова, за студенте који имају картице EYCA и ISIC, власнике ISIA лиценце (Међународне асоцијације професионалних учитеља скијања), као и за организоване групе и куповину карата за вријеме промо викенда и обиљежавања World Snow Day 19. јануара.

Предсезона на овој олимпијској планини почиње 11. новембра, а средња скијашка сезона свечано ће почети 12. децембра. Врхунац сезоне је од 21. децембра па све до 14. јануара, као и од 13. до 23. фебруара када највише посјетилаца долази на Јахорину.

Гондола од 30. новембра

А док не дође вријеме снијега и скијања, најатрактивнији садржај на овој планини свакако је алпин костер, један од најдужих у Европи, са 70 санки које се с врха планине спуштају 2,5 километра, док најмлађи највише уживају у тубингу. На Јахорини граде и гондолу дужу од 1.000 метара са 36 кабина, чије је велико отварање најављено за 30. новембар, а изградили су и три нове стазе и поставили вјетробране. 

Како наводе, у плану им је и освјетљење стаза Пољице и Шатор, ски вртића и језера на врху планине, као и градња ресторана на излазу шестосједа Пољице, те друга унапређења.

Прошла сезона најбоља у историји

Олимпијски центар Јахорина раније је објавио да улажу велики напор да ова планина живи 365 дана у години, а број скијаша на Јахорини у прошлој сезони порастао је за 225 посто. 

Била је то најуспјешнија зимска сезона у историји овог олимпијског центра, а остварен је промет од 7,8 милиона КМ. Број вожњи достигао је готово два милиона, а индиректни приход од скијалишта био је 125 милиона КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    3h 35m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    13h 53m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    13h 59m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    13h 57m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    12h 48m
    0