Обновљен парохијски дом у српском селу Отишић у Далмацији

26.11.2022. 12:37
0
ИЗВОР: srna.rs

Парохијски дом у врличком српском селу Отишић у Далмацији обновљен је након готово три деценије захваљујући приложницима из цијелог свијета.

Обнова парохијског дома и Храма Светог архангела Михаила у овом селу покренута је уз благослов Његовог преосвештенства епископа далматинског Никодима.

Иницијатори обнове рекли су за Срну да је обнова ујединила Србе широм свијета.

- Након скоро три деценије обновљен је парохијски дом у Отишићу. Жеља многих је оставрена. Тренутно се ради на великој обнови Храма светог Архангела Михаила - истакли су из Одбора за обнову.

Обнова светиња у Далмацији и Крајина обнова је живота, чиме православни вјерници шаљу поруку да су ту били вијековима и да никада нису отишли.

У селу Награђе, општина Дрвар, данас се гради Храм посвећен апостолима Петру и Павлу, у Ливну се обнавља Храм Успења Пресвете Богородице, у Ливањском пољу испод Динаре поред Цркве Успења Пресвете Богородице гради се црквено-народни конак, док се у Босанском Грахову обнавља Храм Светих апостола Петра и Павла. 

Коментари 0
Повезане вијести
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    21h 35m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    19h 49m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    17h 39m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    10h 4m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    20h 54m
    0