ОБО „Илиџански борац“ пружа пуну подршку запосленим радницима МОФАС-а

10.08.2021. 10:06
0
ИЗВОР: Катера

Борачка организација „Илиџански борац“ изражава пуну подршку запосленим радницима МОФАС-а у њиховом настојању да се предузеће не угаси већ да настави да постоји, и да  својим радом зарађују средства за живот.

Из ове организације наводе да је готово двије трећине запослених радника - борци, од који је већина старије животне доби и готово без реалних шанси да дођу до новог запослења, што значи да ће се гашењем МОФАСА-а наћи „на улици“.

- Подржавамо оправдане захтјеве Синдикалне организације МОФАС и очекујемо да се, у превазилажењу новонастале ситуације у МОФАС-у, укључе сви релевантни фактори, са циљем опстанка МОФАС-а и задржавања радних мјеста - наводе у саопштењу.

Из ОБО "Илиџански борац" наглашавају да посебно ангажовање очекујеу од Владе Републике Српске, а нарочито од Министарства привреде и предузетништва као и од Министарства рада и борачко-инвалидске заштите.

Они се надају да ће надлежни имати способности и снаге да се ово животно питање неколико десетина породица ријеши, да се заштите права радника и сачувају радна мјеста.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу Сутра одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу
Застава 125. моторизоване бригаде са Кошара красиће спомен-капелу на Вељинама Застава 125. моторизоване бригаде са Кошара красиће спомен-капелу на Вељинама
Борачка организација ,,Илиџански борац“ одала почаст погинулим борцима (ФОТО) Борачка организација ,,Илиџански борац“ одала почаст погинулим борцима (ФОТО)
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    20h 36m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    11h 31m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    20h 42m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    12h 57m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    20h 50m
    0