OBO „Ilidžanski borac“ pruža punu podršku zaposlenim radnicima MOFAS-a

10.08.2021. 10:06
0
IZVOR: Katera

Boračka organizacija „Ilidžanski borac“ izražava punu podršku zaposlenim radnicima MOFAS-a u njihovom nastojanju da se preduzeće ne ugasi već da nastavi da postoji, i da  svojim radom zarađuju sredstva za život.

Iz ove organizacije navode da je gotovo dvije trećine zaposlenih radnika - borci, od koji je većina starije životne dobi i gotovo bez realnih šansi da dođu do novog zaposlenja, što znači da će se gašenjem MOFASA-a naći „na ulici“.

- Podržavamo opravdane zahtjeve Sindikalne organizacije MOFAS i očekujemo da se, u prevazilaženju novonastale situacije u MOFAS-u, uključe svi relevantni faktori, sa ciljem opstanka MOFAS-a i zadržavanja radnih mjesta - navode u saopštenju.

Iz OBO "Ilidžanski borac" naglašavaju da posebno angažovanje očekujeu od Vlade Republike Srpske, a naročito od Ministarstva privrede i preduzetništva kao i od Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite.

Oni se nadaju da će nadležni imati sposobnosti i snage da se ovo životno pitanje nekoliko desetina porodica riješi, da se zaštite prava radnika i sačuvaju radna mjesta.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježavanje Dana odbrane Ilidže Obilježavanje Dana odbrane Ilidže
Obilježavanje Dana odbrane Ilidže 11. maja Obilježavanje Dana odbrane Ilidže 11. maja
Sutra odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu Sutra odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu
Najčitanije
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    7h 43m
    2
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    8h 15m
    0
  • Održan vaskršnji koncert i promovisana knjiga o crkvi u Pofalićima (FOTO)
    11h 31m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    8h 24m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    3h 26m
    0