ОЦ "Јахорина" криви "Романијапутеве" за лоше очишћене саобраћајнице

04.01.2021. 17:01
4
ИЗВОР: Катера

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић рекао је  на данашњој конференцији за новинаре на Јахорини да су протеклих дана добили велики број притужби посјетилаца планине због лоше очишћених паркинга и саобраћајница, те додао да Олимпијски центар није крив због тога.

Љевнаић је истакао да је током јучерашњег дана на Јахорини био "благи колапс" у саобраћају због лоше очишћених саобраћајница и главног пута ка Јахорини, а за то је, према његовим ријечима, криво надлежно предузеће за одржавање магистралних и регионалних путева "Романијапутеви" ад Соколац.

- Јуче смо имали благи колапс на планини реално, била је огромна колона возила, а узрок колоне је лоше очишћен пут и имали смо преко 50 жалби које смо добили на дирекцију, јер сви скијаши гледају нас и они не раздвајају проблеме. Иако смо ми направили сарадњу са "Романијапутевима", наши људи морају да дежурају цијелу ноћ и пет наших запослених иде уз једног запосленог "Романијапутева" и говори му како треба да се очисти - каже Љевнаић.

Љевнаић истиче да је Влада Републике Српске у Јахорину уложила преко 75 милиона евра у посљедње три године и да не желе да им гости са планине одлазе незадовољни, да сав труд буде "бачен у воду" због лоше очишћених путева и паркинга.

Слика

Локални пут у Шаторском насељу/фото: Катера

- Ми смо покушали да директору "Романијапутева" сигнализирамо, али не добијамо никакав одговор. Апелујем на "Романијапутеве" да појачају механизацију и да боље чисте, јер је Јахорина "огледало" Републике Српске и није у реду да скијаши буду незадовољни - каже Љевнаић.

Технички директор "Романијапутева" ад Соколац Драган Булошчић у телефонској изјави за портал Катера је у потпуности демантовао све наводе директора ОЦ "Јахорина" и додао да ово предузеће у складу са свим прописима правилно врши чишћење главних и локалних саобраћајница, те паркинг простора на Јахорини.

Булошчић каже да "Романијапутеви" на Јахорини посједују седам средстава за чишћење укључујући и  један камион, односно, сву потребну механизацију за одржавање саобраћајница и паркинг простора, који износи око 50 дулума укупне површине.

- Немогуће је да у сваком секунду машине очисте снијег на површини од 50 дулума и у потпуности демантујем све наводе директора ОЦ "Јахорина" и тврдим да се путеви чисте према свим правилима, онако како треба и немогуће је у истом моменту очистити све одједном, јер понекад за 20 минута зна да напада и по 10 центиментара снијега - каже Булошчић.

Он додаје да велики проблем на Јахорини радници овог предузећа имају са погрешно паркираним, скупоцијеним аутомобилима, гдје механизација не може да очисти паркинг или буде заглављена по пола сата док возач дође и помјери возило.

Булошчић наводи да "Романијапутеви" одговорно раде свој посао и одржавају саобраћајнице и паркинг просторе на планини, као и приступне путеве, онако како то треба да се ради и у складу са свим правилима.

Подсјећамо, на портал Катера је у току јучерашњег дана пристигао велики број фотографија наших пратилаца, који су се нашли у километарској колони након повратка са планине, а неки од њих су били "заглављени" и по два часа.

 

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Dado 09.01.2021. 12:49
    Zanima me ko cisti parkinge. Je li i to treba da ciste Romanija putevi????
    Bruka i sramota.Prvaci u razbacivanju narodnih para
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 07.01.2021. 22:10
    GostI moraju imati i zimsku opremu i da istu znaju da koriste.To što imaju novaca ne oslobadja ih da ponekad i lance koriste.Ako ide 5 radnika OC i navodi kuda i kako da čiste šta su krivi ovi iz puteva.
  • Generic placeholder image
    Rade 04.01.2021. 23:02
    Nek je Ljevnajic udario cijenu parkinga 15 maraka, ostalo je nebitno. Sada mi koji smo odrasli na Jahorini ne mozemo ni otici da prosetamo ako nemamo 15 maraka. O cijenama ski karata da i ne govorimo...Bitno je da da je bogatim beogradjanima lijepo
  • Generic placeholder image
    Paaa? 04.01.2021. 21:10
    Pocela je da mi se gadi ta Jahorins i njeni bogati gosti. Djeca kojs zive 50km od planine ne mogu da joj pridju jer ...sta?
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Одржан Форум за безбједност општине Соколац Одржан Форум за безбједност општине Соколац
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    13h 9m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    11h 11m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    10h 4m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    10h 9m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    9h 12m
    1