Очуху условна казна због злостављања пасторка

14.11.2022. 19:22
0
ИЗВОР: glassrpske.com

З.А. (52) из Бихаћа неправоснажно је осуђен условно на седам мјесеци затвора због психичког злостављања пасторка, који је тада имао 13 година.

Ову пресуду изрекао му је Општински суд у Бихаћу у петак, а казна неће бити извршена уколико З.А. не почини ново кривично дјело у року од годину. У пресуди, на коју странке у поступку имају право жалбе, наводи се да је оптужени проглашен кривим за насиље у породици, односно да је насиљем, дрским и безобзирним понашањем угрозио мир и психичко здравље малољетног члана породице с којим живи у заједничком домаћинству.

Оптужницу против њега подигло је Кантонално тужилаштво Унско-санског кантона 6. фебруара 2018. године и то због сумње да је од љета 2016. до краја октобра 2016. године, у неутврђеном времену, због лоше обављеног посла око пољопривредне машине вербално напао тринаестогодишњег сина своје супруге с којим је живио у домаћинству.

- Након што га је напао, ухватио га је за косу и вукао неколико метара, тачније, до поменуте машине како би му указао на грешку коју је направио - стоји у оптужници.

Даље се наводи да га је у истом периоду присиљавао да скида блокове са старе куће и тај посао је обављао по неколико сати на јаком сунцу.

- Након тога га је водио у Петровац како би радио у шуми око дрва, те га тјерао да по блату копа канал. Копање је било отежано и напорно за тај узраст дјетета с обзиром на то да је неколико дана падала киша. Он је дјечака, када не би добро обавио посао, ударао руком у потиљак. У истом временском периоду га је више пута ударао руком, мотиком, лопатом или другим предметом - стоји у оптужници.

Такође се наводи и детаљ да је дјечаку псовао вјеру и храну, као и да га је вријеђао и називао погрдним именима.

- Тиме је показивао константну нетрпељивост према дјечаку и угрозио му психичко здравље - наводи се у овом документу.

Аутор: Јасмина Салопек

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен отац који је држао заточену осмогодишњу кћерку Ухапшен отац који је држао заточену осмогодишњу кћерку
За обљубу кћерке добио седам година робије За обљубу кћерке добио седам година робије
Свједоци о тортурама и сумњивим случајевима смрти затворених Срба у Храсници Свједоци о тортурама и сумњивим случајевима смрти затворених Срба у Храсници
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 1m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    9h 59m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    18h 25m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    16h 40m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    18h 19m
    0