Očuhu uslovna kazna zbog zlostavljanja pastorka

14.11.2022. 19:22
0
IZVOR: glassrpske.com

Z.A. (52) iz Bihaća nepravosnažno je osuđen uslovno na sedam mjeseci zatvora zbog psihičkog zlostavljanja pastorka, koji je tada imao 13 godina.

Ovu presudu izrekao mu je Opštinski sud u Bihaću u petak, a kazna neće biti izvršena ukoliko Z.A. ne počini novo krivično djelo u roku od godinu. U presudi, na koju stranke u postupku imaju pravo žalbe, navodi se da je optuženi proglašen krivim za nasilje u porodici, odnosno da je nasiljem, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir i psihičko zdravlje maloljetnog člana porodice s kojim živi u zajedničkom domaćinstvu.

Optužnicu protiv njega podiglo je Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona 6. februara 2018. godine i to zbog sumnje da je od ljeta 2016. do kraja oktobra 2016. godine, u neutvrđenom vremenu, zbog loše obavljenog posla oko poljoprivredne mašine verbalno napao trinaestogodišnjeg sina svoje supruge s kojim je živio u domaćinstvu.

- Nakon što ga je napao, uhvatio ga je za kosu i vukao nekoliko metara, tačnije, do pomenute mašine kako bi mu ukazao na grešku koju je napravio - stoji u optužnici.

Dalje se navodi da ga je u istom periodu prisiljavao da skida blokove sa stare kuće i taj posao je obavljao po nekoliko sati na jakom suncu.

- Nakon toga ga je vodio u Petrovac kako bi radio u šumi oko drva, te ga tjerao da po blatu kopa kanal. Kopanje je bilo otežano i naporno za taj uzrast djeteta s obzirom na to da je nekoliko dana padala kiša. On je dječaka, kada ne bi dobro obavio posao, udarao rukom u potiljak. U istom vremenskom periodu ga je više puta udarao rukom, motikom, lopatom ili drugim predmetom - stoji u optužnici.

Takođe se navodi i detalj da je dječaku psovao vjeru i hranu, kao i da ga je vrijeđao i nazivao pogrdnim imenima.

- Time je pokazivao konstantnu netrpeljivost prema dječaku i ugrozio mu psihičko zdravlje - navodi se u ovom dokumentu.

Autor: Jasmina Salopek

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšen otac koji je držao zatočenu osmogodišnju kćerku Uhapšen otac koji je držao zatočenu osmogodišnju kćerku
Za obljubu kćerke dobio sedam godina robije Za obljubu kćerke dobio sedam godina robije
Svjedoci o torturama i sumnjivim slučajevima smrti zatvorenih Srba u Hrasnici Svjedoci o torturama i sumnjivim slučajevima smrti zatvorenih Srba u Hrasnici
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    2h 35m
    4
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    21h 7m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    15h 45m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    16h 17m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    21h 50m
    0