Од 1. августа позовимо 1432 за малог Бошка

31.07.2021. 18:05
0
ИЗВОР: Катера

Сви људи добре воље, који су у могућности, моћи ће од сутра, 1. августа 2021. године, да позову хуманитарни м:тел број 1432 и једним позивом донирају 1 КМ за лијечење дјечака Бошка Гуглете.

Број ће бити активиран од 1. августа захваљујући Хуманитарној организацији "Дајте нам шансу звездице" из Бањалуке. 

Бошко Гуглета рођен је 14.1.2021. године у Новом Саду. Оцјена 10 на рођењу индиковала је да је дијете потпуно здраво. 

Када је имао три мјесеца, његови родитељи су примјетили да је доста мирнији него што би требало да буде у том узрасту. Иако је слаба покретљивост била присутна од самог рођења, она је увијек била правдана тиме да се дјеца разликују – нека су живахнија, а нека мирнија.

Присјећајући се Душана, Бошковог брата, гледајући његове видео снимке, њихови родитељи уочили су значајну разлику која је истог тренутка укључила црвени аларм.

Након многобројних прегледа и анализа, добили су резултате којих су се бојали. Нажалост, његова дијагноза је СМА 1 (спинална мишићна атрофија тип 1). 

Реч је о неуромишићној болести, тешкој и прогресивној, која може да има и смртни исход. Болест се манифестује прогресивном атрофијом мишића и губитком животних функција, као што су ходање, варење, гутање и дисање. 

Са своја четири мјесеца живота, Бошко, храбра беба, почиње своју борбу за живот. Лијечење које се показало као изразито успјешно и које је главни циљ наше борбе јесте генска терапија Zolgensma.

Ова савремена терапија, одобрена 2019. године, тренутно је најскупља на свијету и недостижна је обичном човјеку. 

Стога, позивамо све људе добре воље да дају свој допринос. Свака помоћ значи нову наду да ово дијете настави свој живот као здрав дјечак.

Да и Бошко побиједи СМА! Сви за Бошка!  

Коментари 0
Повезане вијести
Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору Превенција је кључ безбједности дјеце у онлајн простору
Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана
Знамо ли како превенирати насиље и његове посљедице у дигиталном окружењу? Знамо ли како превенирати насиље и његове посљедице у дигиталном окружењу?
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 5m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 4m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 17m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 46m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 19m
    0