Од данас на снази одлука о ограничењу висине цијене пелета у Српској

12.11.2022. 12:03
2
ИЗВОР: srna.rs

У Републици Српској од данас је ступила на снагу одлука о привременој мјери за ограничење висине цијене пелета по којој је прописана највиша продајна цијена од 480 КМ плус ПДВ по тони, речено је Срни у Министарству трговине и туризма Републике Српске.

Из Министарства подсјећају да је Влада Републике Српске 3. новембра усвојила одлуку о ограниченој цијени пелета у свим паковањима, у трговини на мало.

Одлука је објављена у "Службеном гласнику" и престаје да важи 31. марта наредне године.

Инспекцијски надзор над примјеном ове одлуке врши Републичка управа за инспекцијске послове посредством републичког тржишног инспектора и тржишног инспектора у јединицама локалне самоуправе, а у складу са овлаштењима прописаним Законом о регулисању цијена и прописом којим се уређује инспекцијски надзор.

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић раније је разговарала са представницима привредних друштава која се баве производњом пелета.

Произвођачи пелета су, током састанка, истакли да је домаће тржиште готово у потпуности снабдјевено, уз апел надлежним министарствима и Влади Српске да Савјету министара упуте иницијативу за стављање ван снаге одлуке о забрани извоза пелета и на тај начин омогуће пласирање вишка производа на међународно тржиште и очување континуитета пласмана робе на ова тржишта.

Гашићева је навела да службе ресорних министарстава прате стање снабдјевености тржишта, напомињући да ће у наредном периоду инспекцијски органи вршити контролу поштовања одлуке о привременој мјери за ограничење висине цијене пелета.

Она је рекла да је циљ мјера Владе заштита животног стандарда и задовољења потреба становништва, те да ни на који начин нису усмјерене на угрожавање пословања привредних субјеката.

Гашићева је поручила и да ће у складу са ситуацијом на тржишту бити разматране могуће иницијативе према Савјету министара.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Eh taj PDV 12.11.2022. 21:49
    480 KM + PDV ? I opet prodaju po cijeni 600 KM po toni. Ako "imaju na raspolaganju". Zabraniti izvoz bar do ljeta, pa neka lageruju gospoda do besvijesti. P.S. Svojim radnicima naravno plate nisu ni za marku povećali.
  • Generic placeholder image
    Gaga 12.11.2022. 15:04
    Svaka čast. Krajnje vrijeme je i bilo. Nenormalno su dizali cijene, bez ikakvog osnova
Повезане вијести
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    9h 36m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    10h 20m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    14h 25m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    14h 29m
    2
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    4h 0m
    0