Од изненађења до благослова: Прича о "четвороструком чуду" из Бањалуке

26.02.2024. 10:51
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Милана и Немања Петровић су млади брачни пар који имају по 28 година, живе у Бањалуци, у браку су шест година и већ су изродили петорицу синова! Мама Милана је природним путем зачела и 14. јануара ове зиме родила четворицу синова који су добили имена по апостолима Матеји, Марку, Луки и Јовану.

 

- Супруг и ја се познајемо још од средње школе, од 2010. године. Ишли смо заједно у школу, забављали се, а онда и вјенчали 2018. Добили смо сина Константина, који сада има пет година, и жељели смо још дјеце. Бог ми је дао да останем у другом стању, али нисмо ни сањали да ћу родити четворке. Када сам отишла на први преглед код љекара, рекли су ми да носим близанце. И то је било изненађење за мене. На другом прегледу љекари ми кажу да носим тројке, за шта сам се још више шокирала, а тек онда на трећем ми кажу да носим четири бебе. Ја у шоку, љекари такође. Савјетовали су ми два најбоља клиничко-болничка центра у региону те сам одабрала да водим трудноћу у Љубљани, јер мој супруг ради тамо - прича срећна мама Милана за „Курир“.

 Додаје да су јој, када је дошла у Словенију, љекари предочили ризике трудноће и посљедице.

-Трудноћа је оцијењена као високоризична. Јесам се уплашила, али сам имала огромну подршку супруга, породице, љекара, који су ме све вријеме бодрили и одлучили смо да наставим с трудноћом. То смо им и саопштили на наредном прегледу. Све вријеме смо вјеровали да ће све бити како треба. Како је трудноћа одмицала, није било компликација, све је ишло својим током, доста мирно, јер сам била у правим рукама – каже она.

Међутим, Милана каже да је у 23. недјељи трудноже морала да буде хоспитализована ради сигурности.

- Отада сам скоро два мјесеца лежала у болници, налази су ми се тамо побољшали и било ми је и боље јер нисам тако често путовала од куће до Љубљане. Термин ми је био 17. јануар, али 14. сам добила контракције. Докторка је рекла да је вријеме за порођај. Царским резом са спиналном анестезијом сам родила четири дјечака. Све је трајало око сат, сат и по времена. Љекари су били одушевљени, одмах су се око мене окупили педијатри и сви су долазили да их виде. Одмах сам их видјела, осјећања су била помијешана, неописива срећа, страх, неизвјесност, а онда сам осетила олакшање када је љекар рекао да су бебе добро – каже Милана.

Додаје да је једна беба имала килограм и 50 грама, друга килограм и 230 грама, трећа килограм и 430 грама и четврта килограм и 45 грама.

- Осјећај видјети их је био непроцјењив, поново сам се родила, бол нисам осјећала. Поносни тата је све вријеме био ту у болници. Након тога прошло је око 15 дана и ја сам изашла из болнице, а малишани су још увијек у инкубатору – наглашава Милана.

Два пута дневно одлазе да их виде.

Монах благословио четворке у стомаку

- Љекари кажу да добро напредују и да ће вјероватно до краја фебруара бити у инкубатору. Код куће смо имали славље у кругу породице, а када дођемо у дом са четири нова члана, тада ћемо прославити навелико – истиче Милана.

- Док сам била трудна, са супругом сам једном приликом ишла до манастира Крка у Хрватској. Тада смо рекли да носим четири дјечака и монах нам је дао благослов да нам деца носе имена по четири апостола. Нама су се она највише свидела, а и сматрамо да је вјера, поред наде, најбитнија за човека – каже Милана Петровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Радник пао са зграде, тешко повријеђен Радник пао са зграде, тешко повријеђен
Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу Пријављено да је возач дјетету нудио новац и вожњу
Бањалука: Жена скочила са зграде Бањалука: Жена скочила са зграде
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    3h 21m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    21h 43m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    22h 58m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    18h 51m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    21h 57m
    1