Од петка пријаве за пројекат "Спојимо дјецу Космета и Српске"

29.11.2023. 14:09
0
ИЗВОР: srna.rs

Локалне заједнице у Републици Српској моћи ће да се од петка, 1. децембра, до 15. фебруара пријаве за учешће у 12. хуманитарном пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", речено је Срни у бањалучком Одбору за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Предсједник Одбора Милорад Арлов рекао је да су данас послали молбу и циркуларно писмо свим локалним заједницама за учешће у овом пројекту, те да им је план да у јулу буде организован долазак великог броја српске дјеце са Косова и Метохије, узраста од 10 до 15 година, да седам дана буду гости код својих вршњака у Српској.

Арлов је подсјетио да је у протеклих 11 издања овог пројекта са Косова и Метохије у 42 локалне заједнице Републике Српској боравило више од 7.000 српске дјеце школског узраста, у пратњи око 650 просвјетних радника из свих српских основних школа са Косова и Метохије.

- Подршку су пружиле највише институције - Кабинет предсједника, Влада, министарства просвјете и културе, породице омладине и спората, трговине и туризма Републике Српске - истакао је Арлов.

Он је напоменуо да су у овој хуманој причи највећа подршка локалне заједнице, основне школе, а посебно породице из Републике Српске које као свог члана породице прихватају српску дјецу са Косова и Метохије.

- Имали смо низ година подршку и Министарства безбједности и Савјета министара за несметан улазак дјеце са Космета под посебним условима. Пројекат сваке године подржава Канцеларија за Косово и Метохију и Управа за сарадњом са дијаспором и Србима у региону Владе Србије - подсјетио је Арлов.

Коментари 0
Повезане вијести
Без договора о нижој цијени хљеба Без договора о нижој цијени хљеба
Банке у Српској прошле године оствариле профит од 189 милиона КМ Банке у Српској прошле године оствариле профит од 189 милиона КМ
У Српској код десеторо лица потврђена зараза морбилама У Српској код десеторо лица потврђена зараза морбилама
Најчитаније
 • Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
  13h 32m
  2
 • Земљотрес у БиХ
  5h 23m
  0
 • Зашто је добро пити воду с ђумбиром и лимуном
  7h 14m
  0
 • Портал Катера вам доноси текстове о настанку и развоју Српског Сарајева
  10h 44m
  6
 • На кошаркашкој утакмици скупљено 3.420 КМ за помоћ породици Тодоровић са Пала
  13h 22m
  0