Од петка пријаве за пројекат "Спојимо дјецу Космета и Српске"

29.11.2023. 14:09
0
ИЗВОР: srna.rs

Локалне заједнице у Републици Српској моћи ће да се од петка, 1. децембра, до 15. фебруара пријаве за учешће у 12. хуманитарном пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", речено је Срни у бањалучком Одбору за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Предсједник Одбора Милорад Арлов рекао је да су данас послали молбу и циркуларно писмо свим локалним заједницама за учешће у овом пројекту, те да им је план да у јулу буде организован долазак великог броја српске дјеце са Косова и Метохије, узраста од 10 до 15 година, да седам дана буду гости код својих вршњака у Српској.

Арлов је подсјетио да је у протеклих 11 издања овог пројекта са Косова и Метохије у 42 локалне заједнице Републике Српској боравило више од 7.000 српске дјеце школског узраста, у пратњи око 650 просвјетних радника из свих српских основних школа са Косова и Метохије.

- Подршку су пружиле највише институције - Кабинет предсједника, Влада, министарства просвјете и културе, породице омладине и спората, трговине и туризма Републике Српске - истакао је Арлов.

Он је напоменуо да су у овој хуманој причи највећа подршка локалне заједнице, основне школе, а посебно породице из Републике Српске које као свог члана породице прихватају српску дјецу са Косова и Метохије.

- Имали смо низ година подршку и Министарства безбједности и Савјета министара за несметан улазак дјеце са Космета под посебним условима. Пројекат сваке године подржава Канцеларија за Косово и Метохију и Управа за сарадњом са дијаспором и Србима у региону Владе Србије - подсјетио је Арлов.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    19h 34m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    8h 47m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    8h 18m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    8h 41m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    23h 38m
    0