Od petka prijave za projekat "Spojimo djecu Kosmeta i Srpske"

29.11.2023. 14:09
0
IZVOR: srna.rs

Lokalne zajednice u Republici Srpskoj moći će da se od petka, 1. decembra, do 15. februara prijave za učešće u 12. humanitarnom projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", rečeno je Srni u banjalučkom Odboru za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je da su danas poslali molbu i cirkularno pismo svim lokalnim zajednicama za učešće u ovom projektu, te da im je plan da u julu bude organizovan dolazak velikog broja srpske djece sa Kosova i Metohije, uzrasta od 10 do 15 godina, da sedam dana budu gosti kod svojih vršnjaka u Srpskoj.

Arlov je podsjetio da je u proteklih 11 izdanja ovog projekta sa Kosova i Metohije u 42 lokalne zajednice Republike Srpskoj boravilo više od 7.000 srpske djece školskog uzrasta, u pratnji oko 650 prosvjetnih radnika iz svih srpskih osnovnih škola sa Kosova i Metohije.

- Podršku su pružile najviše institucije - Kabinet predsjednika, Vlada, ministarstva prosvjete i kulture, porodice omladine i sporata, trgovine i turizma Republike Srpske - istakao je Arlov.

On je napomenuo da su u ovoj humanoj priči najveća podrška lokalne zajednice, osnovne škole, a posebno porodice iz Republike Srpske koje kao svog člana porodice prihvataju srpsku djecu sa Kosova i Metohije.

- Imali smo niz godina podršku i Ministarstva bezbjednosti i Savjeta ministara za nesmetan ulazak djece sa Kosmeta pod posebnim uslovima. Projekat svake godine podržava Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Uprava za saradnjom sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Srbije - podsjetio je Arlov.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 25 beba Srpska bogatija za 25 beba
Republika Srpska dobila novi Izborni zakon Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO) Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO)
Najčitanije
 • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
  19h 37m
  16
 • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
  22h 26m
  0
 • Meteorolozi upozorili: Pripremite se za snijeg večeras
  12h 27m
  0
 • U toku potraga za nestalim Miodragom Cvanićem
  18h 13m
  0
 • Nataša uspješno operisana: Oporavak zavisi i od naše pomoći (FOTO)
  10h 16m
  0