Od petka prijave za projekat "Spojimo djecu Kosmeta i Srpske"

29.11.2023. 14:09
0
IZVOR: srna.rs

Lokalne zajednice u Republici Srpskoj moći će da se od petka, 1. decembra, do 15. februara prijave za učešće u 12. humanitarnom projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", rečeno je Srni u banjalučkom Odboru za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je da su danas poslali molbu i cirkularno pismo svim lokalnim zajednicama za učešće u ovom projektu, te da im je plan da u julu bude organizovan dolazak velikog broja srpske djece sa Kosova i Metohije, uzrasta od 10 do 15 godina, da sedam dana budu gosti kod svojih vršnjaka u Srpskoj.

Arlov je podsjetio da je u proteklih 11 izdanja ovog projekta sa Kosova i Metohije u 42 lokalne zajednice Republike Srpskoj boravilo više od 7.000 srpske djece školskog uzrasta, u pratnji oko 650 prosvjetnih radnika iz svih srpskih osnovnih škola sa Kosova i Metohije.

- Podršku su pružile najviše institucije - Kabinet predsjednika, Vlada, ministarstva prosvjete i kulture, porodice omladine i sporata, trgovine i turizma Republike Srpske - istakao je Arlov.

On je napomenuo da su u ovoj humanoj priči najveća podrška lokalne zajednice, osnovne škole, a posebno porodice iz Republike Srpske koje kao svog člana porodice prihvataju srpsku djecu sa Kosova i Metohije.

- Imali smo niz godina podršku i Ministarstva bezbjednosti i Savjeta ministara za nesmetan ulazak djece sa Kosmeta pod posebnim uslovima. Projekat svake godine podržava Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Uprava za saradnjom sa dijasporom i Srbima u regionu Vlade Srbije - podsjetio je Arlov.

Komentari 0
Povezane vijesti
Grad bogatiji za dječaka Grad bogatiji za dječaka
Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu
Fond zdravstvenog osiguranja Srpske traži kredit od 100 miliona KM Fond zdravstvenog osiguranja Srpske traži kredit od 100 miliona KM
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    17h 53m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    19h 8m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    23h 26m
    0
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    15h 1m
    0
  • Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu
    23h 10m
    0