Од посљедица вируса корона преминуо кардиолог Радомир Матуновић

18.08.2020. 15:52
0
ИЗВОР: СРНА

Вишегодишњи начелник Клинике за кардиологију ВМА и професор на Медицинском факултету у Београду, кардиолог Радомир Матуновић преминуо је у 58. години од посљедица вируса корона.

Доктор Матуновић преминуо је јуче у ВМА Карабурма, који је претворен у ковид болницу, послије тешке борбе против вируса корона.

Вијест о смрти пуковника Матуновића погодила је не само његове најближе, већ и "армију" пацијената са обје обале Дрине, који су га вољели, поштовали и уважавали и као љекара и као човјека.

Звона неколико цркава и манастира у Подрињу и Колубари, у Републици Српској и Црној Гори, од Манастира Тавне код Бијељине, Храма Вазнесења Христовог у Лозници до манастира Богоштица и Морача означили су његов одлазак "у царство небеско", пренијеле су београдске "Новости".

- Овај дивни човек постао је вечност, у сваком погледу, потпуно заслужено за оно силно знање и умеће, које је ваљано користо да помогне људима, подједнако посвећено свим пацијентима, од чобана до академика - рекао је архимандрит Лазар Кршић, духовник Манастира Тавне средњевјековне задужбине Немањића, код Лознице.

Прота Милан Алексић из Лознице каже да "тек кад изгубимо неког, постанемо свесни његове величине, значаја и важности, што је случај и са доктором Радомиром Рашом Матуновићем, који је био врхунска личност, лекар, професор, официр, родитељ, пријатељ, колега, комшија".

- Знам да му људи добро добрим нису враћали, али је све то, у себи носио, 'гутао' и ишао даље кроз посао и живот - рекао је прота Алексић.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    6h 20m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 30m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    20h 2m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    18h 21m
    0
  • Младић избоден ножем у парку!
    22h 24m
    0