Од продаје крофни за три сата прикупљено милион и по динара за лијечење Нининог тате

29.06.2023. 12:27
1
ИЗВОР: 6yka.com

Током јучерашње акције продаје крофни и прикупљања новца за лијечење оца једанаестогодишње Нине Нинковић, за свега три сата прикупљено је више од милион и по динара, односно нешто мање од 13.000 евра, саопштио је новосадски тим организације “Крени-промени“ који је помогао у организацији јучерашње хуманитарне продајне акције у центру Новог Сада, јавља Анадолу.

На хиљаде грађана јуче се одазвало позиву да купи Нинине крофне на Тргу слободе и тако донира новац за лијечење њеног оца Зорана на клиници у Москви од тешког облика аутоимуне болести ока која му је угрозила живот. Такође, велики број људи из свих крајева државе и региона правио је крофне и донирао их за јучерашњу акцију.

Стеван Бабић, координатор тима “Крени-промени“ у Новом Саду изнио је податак да је милион и по динара прикупљено само јуче, не рачунајући уплате које су стигле путем СМС донација и уплата на банковни рачун породице Нинковић “што је довољно да Нинин тата оде, за почетак, на преглед у Москву“.

- Тек након обављених прегледа у Москви моћи ће да се утврди тачна цифра која је потребна за комплетно лечење. Акција сакупљања новца за лечење ће се наставити, а о свим даљим активностима бићемо информисани преко Инстаграм профила породице Нинковић - навео је Бабић.

Да је прикупљено довољно новца за одлазак у Москву јуче потврдила је и Зоранова супруга Наташа Нинковић која је напоменула да ће и Нина бити с оцем на путу. Том приликом се захвалила свима који су протеклих дана, подстакнути гестом њене ћерке да продаје крофне како би помогла у сакупљању новца за трошкове лијечења свог оца, на различите начине дали допринос у обезбјеђивању неопходног новца да Зоран оде на специјалистичку очну клинику у Москви ради дијагностиковања и даљег лијечења.

Јуче се огласио и министар финансија Србије Синиша Мали који је такође обећао помоћ државе породици Нинковић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Www 29.06.2023. 13:42
    Svaka čast!!!
Повезане вијести
Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
Пронађено тијело жене у кући Пронађено тијело жене у кући
Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    5h 29m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    5h 34m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    6h 26m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    18h 56m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    6h 40m
    0