Од сутра исплата новчане помоћи пензионерима у Српској

26.04.2021. 14:42
0
ИЗВОР: srpskainfo

Исплате једнокартне новчане помоћи за пензионере требале би почети сутра, саопштено је након данашњег састанка премијера Српске Радована Вишковића са вршиоцем дужности предсједника Удружења пензионера Републике Српске Слободаном Брдаром.

Предсједник Владе упознао је Брдара са јучерашњом одлуком Владе којом је предвиђена исплата једнократне новчане подршке за свих 270.000 пензионера у Српској, те нагласио да се Влада одлучила на овај корак како би, уочи васкршњих празника, помогла најстарију популацију.

Вишковић је нагласио да ће свим пензионерима, зависно од износа њихове пензије, бити исплаћена једнократна новчана подршка од 80 и 50 КМ. Исплате би, по објави одлуке у Службеном гласнику, требале почети већ сутра, а очекује се да овај посао буде окончан до суботе.

В.д. предсједника Удружења пензионера Слободан Брдар захвалио се на подршци за пензионере, истичући да је ова одлука више него добродошла у вријеме док се пензионери припремају да обиљеже предстојеће празнике.

Он је изразио захвалност Влади што је обезбједила новац за ову подршку, и што је и на овај начин показала колико је јој је стало до најстарије популације.

Током састанка, предсједник Владе указао је да су у јануару ове године пензије повећане за три одсто, те да је, уз ове мјере, настављен и програм бесплатне бањске рехабилације за пензионере са најнижим примањима, за што је из буџета издвојено 300.000 КМ.

Према одлуци Владе, свим пензионерима у Републици Српској у идућим данима биће исплаћена једнократна новчана подршка. Пензионери, који примају пензије у износу од 415 КМ, добиће 80 КМ, а они са вишом пензијом од тога примиће 50 КМ.

Исплата једнократне новчане помоћи обавиће се путем Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске.

Данашњем састанку присуствовао је и директор Фонда ПИО Младен Милић.

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Мањи приноси дижу цијене воћа Мањи приноси дижу цијене воћа
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    20h 25m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    19h 56m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    16h 12m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    20h 19m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    12h 7m
    2